Overleg:Selwerd I, II en III

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het lijkt me onnodige informatie - en bovendien weinig encyclopedisch van aard - om te vermelden dat dat de Begane Grond de overhand heeft binnen de rivaliteitsstrijd in Selwerd III. Het is misschien best een leuk idee om op een of andere manier periodiek bepalingen te doen welke gang in een bepaalde flat het 'gaafst' is, maar dat zou dan op een lokale pagina in Selwerd bijgehouden moeten worden. In elk geval is dit niet iets dat objectief te bepalen is, en hoort dan volgens mij ook niet thuis in de WikiPedia.

Om het artikel verder aan te vullen is het wel aardig om de leeftijd van de flats te weten. In Selwerd II is in het jaar 2000 een jubileumfeest gehouden ter viering van het dertigjarig bestaan van de flat (en tienjarig bestaan van de flatbar). Hieruit leidt ik af dat Selwerd II bestaat sinds 1970, weet iemand of de andere twee flats in het zelfde jaar zijn opgeleverd?

MHD 20 dec 2005 12:19 (CET)[reageer]

Het was ook meer een grap, om even aan te tonen hoe makkelijk dingen aan te vullen zijn in wikipedia. Is nu dan ook verwijderd. Wat betreft de leeftijd, volgens mij zijn de flats niet op exact dezelfde tijdstippen opgeleverd. Ik dacht dat de I,II,III volgorde ook hier is gevolgd. Op http://s1.selwerd.nl/geschiedenis.html staat in ieder geval dat SI rond januari '69 gedeeltelijk is opgeleverd. Ik weet niet in hoeverre deze bron als betrouwbaar kan worden aangeduid.

NielsF 20 dec 2005 16:17 (CET)[reageer]

Die pagina heb ik inderdaad ook wel 's bekeken, al heb ik het idee dat er nog wat aan veranderd is gedurende het afgelopen jaar. Die datum van begin 1969 voor Selwerd I zou in ieder geval ongeveer kloppen met Selwerd II in 1970 (afgaande op het 30-jarig bestaan dat in 2000 gevierd werd). Ik zal eens wat gaan navragen bij flatfossielen en oudbewoners van Selwerd II.

MHD 20 dec 2005 17:24 (CET)[reageer]

Kleinigheden[brontekst bewerken]

Als we toch gaan mierenneuken:

- Niet iedere gang heeft 15 bewoners - Een buitenstaander heeft geen idee wat een 'bestuurshok' is.. (klinkt als een soort stuurmanshut op een schip. - Is het niet zo dat de officiele namen Selwerd 1, II en 3 zijn?

Jourik 18 jan 2006 16:46 (CET)[reageer]

Hee, Jourik. Dat over dat bestuurshok is wel een goeie, die kan er misschien net zo goed uit, want het voegt eigenlijk niks toe. Over de officiële namen ben ik niet helemaal zeker. Er staat me vaag iets bij dat Selwerd II omwille van een toenmalig flatlogo de naam 'veranderd' zou hebben van Selwerd 2 naar Selwerd II. De bankrekeningen van de bewonersvereniging staan wel op naam van Bewonersvereniging Selwerd 2, dan zal het ook wel zo bij de KvK staan. Misschien zouden we het artikel dus wel Selwerd 1, 2 en 3 moeten noemen. Maar voordat we zo ver gaan als het veranderen van de titel van een artikel, wil ik wil zeker weten hoe het nou officieel hoort, :) Groet, MHD 18 jan 2006 17:09 (CET)[reageer]
Nog meer gemierenneuk:

Heb kleine wat betreft de verschilen tussen I,II en III na renovatie weggehaald. Mijns inziens niet nodig om dat zo neer te zetten. Ik bedoel, het feit dat de woonkamers in SIII kleiner zijn, heb ik toen ik daar woonde als een nogal groot (nadelig) verschil gezien. Beetje POV dus. De bewonersvereniging van SIII heet ook officieel Bewonersvereniging Selwerd III, dus wat dat betreft.. Ten derde, als de Selwerd-homepage als externe link staat, waarom staan de bewonersverenigingen dan nog apart vermeld? groet, NielsFzeg het eens.. 19 jan 2006 17:51 (CET)[reageer]

Dan moeten we het voorlopig maar bij I, II, III houden, lijkt me, tenzij er iemand met hele goeie argumenten komt dat het anders hoort. Je veranderingen ben ik het helemaal mee eens. Die bewonersverenigingen hoeven er idd ook niet apart bij als link.
Over de geschiedenis: ik weet niet zeker of Selwerd III pas later dan 1970 klaar was, dat zou best wel 's kunnen. Ze zijn iig op volgorde van nummer gaan bouwen (en in 1990 reviseren). Groet, MHD 19 jan 2006 23:13 (CET)[reageer]

Kunstwerken[brontekst bewerken]

Uit een inmiddels wat grijs verleden herinner ik mij dat Selwerd 3, de beste flat van alle drie, een kunstwerk had in de buitenhal van de entree. Dit was aangebracht in het kader van de kunstregeling verbonden aan de aanleg van de Plataanlaan. Ik meen dat de andere flats ook een kunstwerk hadden. Misschien iets om op te snorren en op te nemen (er zal vast wel een wikipediaan in één van die flats wonen nu).

Andere trivia wat volgens mij vermeldingswaardig kan zijn: - de grote brand op Selwerd 1 - de betrokkenheid van Selwerd 3 bij de viering van het 25-jarig bestaan van de wijk Selwerd - het Europees Kampioen 1988. Na de wedstrijd tegen Duitsland vond in elk van de flats een tamelijk memorabel (en lawaaiïg) feest. Bewoners van de flat boven de Appie H. hadden mee kunnen genieten van het feest in elke studentenflat. (De biervoorraad van de Selwerd 3-bar, net die morgen geleverd, was nagenoeg op...)

Misschien valt er ook een lijstje te maken van personen die ondanks Selwerd 1, 2 of 3 toch nog goed terecht zijn gekomen? Eddy Landzaat 31 jul 2010 11:33 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Selwerd I, II en III. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 31 okt 2018 13:56 (CET)[reageer]

Opfrisbeurt voor de pagina[brontekst bewerken]

Beste mede-Wikipediagebruikers,

Als oud-bewoner van Selwerd II en huidig bewoner van de gerenoveerde Dragant gaan de Selwerdflats me aan het hart, en lijkt het me tijd deze pagina van een opfrisbeurt te voorzien. De flats bevinden zich immers in een renovatieperiode en veel informatie op de huidige pagina klopt niet meer. Nu ben ik de Nederlandse taal absoluut machtig, maar omdat ik toch vooral veel Wikipedia lees en niet zozeer schrijf, ben ik enigszins huiverig de pagina eigenhandig op de schop te nemen. Vandaar een aantal vragen en voorstellen:

  1. Er valt te spreken over de flats oude stijl (vóór de huidige renovaties) en nieuwe stijl (na de huidige renovaties, op dit moment alleen Selwerd III/de Dragant). Is het een idee aparte kopjes voor beide categorieën aan te maken? Op die manier kan de geschiedenis van de flats oude stijl behouden worden én de huidige stand van zaken weergegeven worden.
  2. Is het een idee de naam van de pagina te veranderen? Selwerd III bestaat immers formeel al niet meer.

Meer vragen en ideeën zullen vast nog wel volgen,

Remco