Overleg:Sex

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

SEX is geen Nederlands woord, daarom zou er ook geen Nederlandse wiki van mogen bestaan. Het probleem is namelijk dat als je bij bijvoorbeeld Google 'Googlet' met "define: sex" je een Nederlandse definitie krijgt van een Engels woord. Sex bestaat in het Nederlands niet, dus kan iemand de 'pagina' van Sex weghalen? NeeL 23 aug 2007 01:29 (CEST)

Dit is een redirect. Die worden niet opgenomen ik Google. Deze overlegpagina waarschijnlijk wel. Wat je het beste kunt doen om dat te voorkomen is de inhoud van deze overlegpagina vervangen door {{nuweg}}. Ik geef je bij deze toestemming om ook mijn tekst op deze pagina hierbij te verwijderen. GijsvdL 23 aug 2007 01:37 (CEST)
Blijkbaar wel, anders was ik hier niet komen klagen. :) NeeL 23 aug 2007 02:06 (CEST)
Ontgaat je de ironie niet dat je dan zelf een definitie van een Engels woord opvraagt op een (volgens mij inmiddels automatisch op basis van IP-adres oid) op het Nederlands (taalgebied) toegespitste zoekmachine? Probeer eens "define: seks". Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 23 aug 2007 01:39 (CEST)
Het punt is juist dat er een Nederlandse definitie gegeven wordt aan een Engels woord alsof het woord zelf Nederlands is. Ik hoef geen definitie van seks, ik wil dat er géén Nederlandse definitie is van sex. En ik begrijp niet wat je bedoelt met "op basis van IP-adres oid". Voor zover ik kan bedenken, gebeurt er niets op basis van IP wat hierbij relevant is. NeeL 23 aug 2007 02:06 (CEST)
Volgens mij schotelt Google je aan de hand van je IP de lokale site voor. Ik kan me nl. niet herinneren ooit ingesteld te hebben dat google.com automatisch google.nl wordt, terwijl ik er toch altijd terechtkom en ongemerkt Nederlandstalige resultaten hoog in de lijst komen. Zo bedoel ik dat. Maw: dan ben je dus inmiddels op een zoekmachine die ingesteld is op de Nederlandse taal. Voor de rest ligt je probleem bij google en je eigen zoekopdracht. Wikipedia geeft geen definitie van een Engels woord (of een foutgespeld Nederlands woord) sex, het verwijst alleen door naar het correcte lemma. Ik snap het probleem dan ook niet echt. Niels(F)?ceterum censeo formulam wikify delendam esse 23 aug 2007 02:34 (CEST)

Redirect?[bewerken]

Ik vind het niet terecht dat deze pagina zomaar een doorverwijspagina wordt. Heel veel mensen denken dat sex hetzelfde is als seks, en dat bevestig je door de redirect. Dat is niet zo, het is een foutieve spelling. Overigens is seks ook niet hetzelfde als seksualiteit. Vreemd genoeg krijgt het woord 'seks' in het artikel Seksualiteit maar heel weinig aandacht, dat verdient verandering. Bij een redirect zou in de eerste regels van het artikel waarnaar verwezen wordt ook het verwijswoord moeten staan. Soczyczi 26 aug 2007 14:16 (CEST)