Overleg:Sjtsje ne vmerla Oekrajiny

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Versie[brontekst bewerken]

De tekst zoals die hier staat, is de oude versie van het oekrainse volkslied: De versie van die ik van de oekrainse ambasade heb gekregen is heel anders daar is het: "Ще не вмерла України ні слава, ні воля"

Dan krijg ik sterk de indruk dat óf de Oekraïense ambassade zelf twee verschillende versies door elkaar haalt, of dat er inmiddels zo veel verwarring is ontstaan over de nieuwe versie dat niemand het meer precies meer schijnt te weten. De oude versie (tot 2003) was: Sjtsje ne vmerla Oekrajina, ni slava ni volja. Dat was ook de versie zoals ik die zelf in Oekraïne heb geleerd. Maar de nieuwe versie schijnt te zijn: Sjtsje ne vmerla Oekrajiny, i slava i volja. In de tussentijd is er nogal wat verwarring over geweest. Wanneer heeft u die versie van de ambassade gekregen? Groeten, IJzeren Jan 22 dec 2004 20:20 (CET).Reageren
Als je de de wettendatabank van de Verchovna Rada ([1]) erbij pakt en je zoekt op 'державний гімн україни' (of wetnummer 602-IV), dan vind je een wet van 6 maart 2003 (tekst ook op deze pagina). De tekst die daarin staat, komt overeen met de huidige versie van het lemma.
Er is geen nieuwere wet over het volksklied, dus ik zou er van uitgaan dat dit het huidige en officiële is. De ambassade zit ernaast.
Pepicek 22 dec 2004 22:26 (CET)Reageren

Transcriptie[brontekst bewerken]

Zou degene die de Nederlandse transcriptie heeft gewijzigd even naar zijn overlegpagina willen kijken: Overleg gebruiker:83.237.10.175? B.v.d. IJzeren Jan 8 mrt 2005 19:21 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Sjtsje ne vmerla Oekrajiny. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 jul 2017 21:15 (CEST)Reageren