Overleg:Slongs Dievanongs

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Er was kort geleden een meningsverschil tussen collega's of Slongs Dievanongs is het alter ego dan wel het pseudoniem is van Charissa Parassiadis. Normaal hebben we het bij artiesten volgens mij niet over een pseudoniem maar over een artiestennaam. Artiestennaam schakelt overigens door naar pseudoniem, maar dat lijkt me niet zo belangrijk, het woord wordt daar wel onder het eerste subkopje uitgelegd.

Bij een alter ego van vlees en bloed gaat het meer om een personage dat uitgebeeld wordt door de artiest. Het is ook wel te vergelijken met een heteroniem. Nou is het zo dat veel artiesten op het podium en in media-optredens zich anders gedragen dan ze in het dagelijks leven zouden doen. (Er wordt wel eens gezegd dat ze altijd een rol spelen.) Er is dus geen duidelijke scheidslijn te trekken tussen beide betekenissen, maar het komt me voor dat de term alter ego alleen gangbaar is wanneer het er dik bovenop ligt, zoals bij Ziggy Stardust (Bowie was al bekend in een andere verschijningsvorm voor Ziggy op het toneel verscheen). Is dat bij Slongs Dievanongs het geval, of is 'artiestennaam' toch beter? Bever (overleg) 16 mrt 2017 05:48 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Slongs Dievanongs. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 apr 2019 20:15 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Slongs Dievanongs. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 mrt 2020 14:45 (CET)[reageer]