Overleg:Soesterkwartier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geodetische informatie[bewerken]

In mei 2005 is in het hart van het Soesterkwartier de zwaarteveldsterkte onderzocht door het Luxemburgse "European Center for Geodynamics and Seismology". Interessant om te weten is dat tijdens het meten van de zwaarteveldsterkte de golfslag van de Noordzee meetbaar was! De zwaarteveldsterkte in het Soesterkwartier bedraagt 9,812606 N/kg. (bron http://www.minervaipm.com)

  • Ik heb bovenstaande informatie van de pagina hierheen verplaatst. Hierbij had ik de volgende overwegingen.
  1. Naar mijn bescheiden mening is geodetische informatie voor stadswijken niet relevant. De waarde voor Soesterkwartier is op zichzelf niet uitzonderlijk. Volgens mij krijg je bij vergelijkbare metingen elders in Nederland ook met de golfslag van de Noordzee te maken.
  2. De site van het Luxemburgse instituut meldt niets over deze meting. Ook van die kant bezien is er kennelijk niets uitzonderlijks aan de orde.
  3. De bron bevat geen bevestiging van de geboden informatie, alleen een tweetal foto's die hierop betrekking hebben. Strikt genomen is het daarmee geen bron, maar een externe link.
  4. Vermoedelijk is de enige aanleiding om dit feit te vermelden dat er een bedrijf in meetapparatuur gevestigd is, de link is dan ook naar de site van dit bedrijf. In mijn ogen een, overigens charmante, vorm van linkspam. Als we deze vorm aanvaarden is er dan nog ergens een grens?
  5. "Zwaarteveldsterkte" is in Wikipedia een ongelukkige term; 'sterkte van het zwaartekrachtsveld' lijkt me informatiever.
Het klinkt allemaal wat zuurpruimig, waarvoor mijn excuus. Maar het lijkt me echt goed hierover eerst enige discussie te hebben en te zien of er overeenstemming bestaat over informatie die wel op de pagina hoort.
Stuart LaJoie overleg 18 jun 2007 17:03 (CEST)
Uitzonderlijk compleet betoog en ook volledig mee eens. --- jeroenvrp 18 jun 2007 18:13 (CEST)