Overleg:Spawn (strip)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nlspawn: Misschien dat een ieder overleg hier kan plegen voor er dingen gewijzigd worden? Dit is toch wel een beetje 'mijn' artikeltje. ;) Groet,Klaas.

Hallo Klaas, ik heb de reclame verwijderd omdat dit verboden is op wikipedia. --SanderK 11 dec 2005 00:18 (CET)[reageer]

Akkoord. Spawn is trouwens geen strip, maar een comic. Kun je dat ook aanpassen?

Comic versus Stripboek[brontekst bewerken]

Hét verschil tussen strips en comics bestaat niet. Enige opmerkzame verschillen zijn, dat de comics X-Mannen en Spiderman en soortgelijken veelal in slappe dunne kaft worden uitgevoerd én wekelijks (of zeer regelmatig) verschijnen. Dit in tegenstelling tot de zogenaamde Europese strips welke minder regelmatig verschijnen en duurzamer zijn uitgevoerd. Cartoon wordt ook wel eens gebruikt ter aanduiding van engelstalige strips. Elk plaatje heeft een kader, wat kan duiden dat cartoon wel eens zou kunnen afstammen van de Egyptische cartouche. Een afgerond kader om koninklijke namen in hiërogliefen. Vele Amerikaanse comics hebben helden die 'het goede' via geweld de wereld naar hun zin vormen. Net zoals films hebben comics ook een voorbeeld funktie voor het zogenaamde goede. Manga, comics uit Japan draaien niet anders om de stroop heen en deze bladen worden in Japan als pulp gelezen, en weggegooid zoals kranten. Seksuele aspekten zijn in Manga vaker vertegenwoordigd dan in comics. In Duitsland worden strips ook comics genoemd, waarschijnlijk om de komische inhoud te benadrukken. Als er één verschil als voorbeeld kan dienen, dan is het wel de plaatselijke naamgeving van het medium. En...., dat de heersende cultuur een spiegeling geeft aan de inhoud.

Persoonlijke noot: bovenstaande noot is overgenomen van een andere discussie, maar als comicfan zie ik duidelijk wel verschil. Maar helaas voor jou moet ik meegaan in bovenstaande opvatting dat een en ander wel een geografische benadering kent voor hetzelfde; beeldverhaal.

--Boomvavavoom 22 dec 2005 13:29 (CET)[reageer]