Overleg:Station Tokio

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Twijfel[brontekst bewerken]

Het staat raar om te spreken van "Ginza-zijde" en "aan de noordkant van ... Ginza" aangezien Ginza een paar kilometer verderop ligt. Net zoiets als de centrumzijde van station A'dam CS aan de kant van Oud-Zuid noemen. De oostzijde van Tokyo St heet officieel Yaesu, zo staat het ook overal op de borden. Tokyo Station is niet een Centraal Station in de zin zoals wij die kennen. Het wordt ook niet Centraal Station genoemd. Het is één van de grote stations in Tokyo. Ueno, Shinagawa, Shibuya en zeker Shinjuku zijn minstens zo belangrijk. De termen stadsspoorlijnen en forenzenlijnen zijn een beetje ongelukkig gekozen, want wat is een stadsspoorlijn en wat een forenzenlijn als de Metropolis Tokyo één enorm grote urbanisatie is? Misschien zijn lokaal (binnen de Metropool) en regionaal (daarbuiten) betere benamingen? Apart dat de bekende en vrij unieke Yamanote-ringspoorlijn niet wordt genoemd. Ik dacht eigenlijk dat Tokyo Station juist bekend staat om het feit dat het niet het begin en eindpunt van een groot deel van de bediende spoorlijnen is? De Yaesu-zijde wordt al een aantal jaren gerenoveerd en daar zijn recent twee hoge torens aangebouwd, waarbij de rest van deze zijde van het station ook volledig op de schop gaat.

Ik zal even snel een paar aanpassingen maken, maar dit artikel zou eens een keer stevig onder handen moeten worden genomen--Quarconi 23 mrt 2010 17:21 (CET).Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Station Tokio. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 sep 2017 02:39 (CEST)Reageren