Overleg:Stroomdoorgang

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Neovo.Geesink in het onderwerp Opmerking

Dit artikel zou een redirect moeten zijn naar ampere, naar mijn idee -xndr 11 sep 2004 23:14 (CEST)Reageren

Opmerking[brontekst bewerken]

Ik heb dit Sub-artikel geschreven omdat het rood was aangemerkt. Ik weet nog lang niet alle artikelen, en ook nog nit alle functies van Wikipedia.

Als een artikel al bestaat, mag men hem gerust "mergen" of zelfs verwijderen.

Victor.


Omdat jij er een hoop van weet en het toch een beetje "jouw" verhaal is het misschien het best als je het artikel samenvoegt met ampere dan maak ik hier een redirect van. -xndr 11 sep 2004 23:53 (CEST)Reageren

De inhoud van het artikel staat hier onder


Stroomdoorgang (Ampére) is de grootte van de hoveelheid electronen die per seconde door een elektrisch geleidende stof gaat.

Omdat electronen zo klijn zijn, en wij ze niet zulke grote hoeveelheden tegelijk kunnen tellen is er een vaste maatgeving aan gekoppeld. Dit noemen wij Ampére (Amperage).

De stroomdoorgang wordt door drie dingen bepaald:

1: De spanning die over het geleidende materiaal staat. (Volt) 2: De weerstand van het geleidende materiaal. (Ohm) 3: Het vermogen wat de bron aan het geleidende materiaal kan afstaan. (Volt-Ampere of Watt)

Defenitie van een Ampere:

Als je over een geleider die een weerstand van EEN Ohm een spanning zet van EEN Volt, dan zal er een stroom van EEN Ampére door die geleider gaan stromen.

Nu komt factor drie te pas:

Als een spanningsbron in staat is om niet meer dan een half Ampére te leveren, dan zal in het voorbeeld hierboven de spanning terugvallen tot een halve volt!

Eenheden en bijbehorende Letters:

Spanning wordt uitgedrukt in Volt, met de bijbehorende letter U Stroom wort uitgedrukt in Ampére, met de bijbehorende letter I Weerstand wordt uitgedrukt in Ohm, met de bijbehorende letter R Vermogen wordt OF in WATT, OF in Volt-Ampére uitgedrukt, met de bijbehorende letter P

Formules: U=I*R, R=U/I, I=U/R P=U*I, P=I2*R

Je hebt mijn toestemming.[brontekst bewerken]

Helaas ken ik de functionaliteit nog niet om artikelen samen te voegen.

Hierbij vraag ik dan ook aan de gevorderde gebruikers om dit voorlopig voor mij te doen.

Victor.

Opmerking[brontekst bewerken]

- Gegevens handmatig bij Ampére (Eenheid) ingevoegd, waarbij de eerdere defenitie intakt is gelaten. -Neovo 04 jun 2012 15:14 (CET)Reageren