Overleg:Subjective Units of Disturbance

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Beste 62.221.203.160,

Op de pagina over Subjective Unit of Distress, heb je een verandering gemaakt.

Gaarne meer informatie, bronnen, etc.

Naar mijn weten is nog steeds de meest gebruikte naam, SU Distress.

Groeten

Ben Meijer 5 aug 2006 22:02 (CEST)Reageren[reageer]

Wat de meestgebruikte term is, is moeilijk na te gaan, je kunt een bibliotheek moeilijk tellen. Naar mijn gevoel is het 50-50. Zo belangrijk is dat echter niet, het gaat er om wat de term precies uitdrukt. Bij de lagere waarden van de SUD-schaal is er meestal geen sprake van distress, maar wel van disturbance. Distress kun je het pas hoger in de schaal gaan noemen. Vandaar dat het instituut dat verantwoordelijk is voor bestudering en ontwikkeling (te vinden op emdr.org geloof ik) het woord disturbance gebruikt. Ik dacht dat Wolpe zelf de nieuwe term disturbance heeft bedacht, maar dat weet ik niet zeker.
Het is inderdaad de term van het instituut van Shapiro, dat wereldwijd nog altijd centraal staat. Ook de internationale vereniging van emdr-therapeuten gebruikt de term, net als de Engelse wiki. Zielknijper


Geachte,
Nogmaals gaarne bron of bronnen.
Op dit moment als je googled op SUDistress (NL + Engels samen) krijg je "circa 872.000 pagina’s" en als je Googled op SUDisturbance (NL + Engels samen) krijg je "circa 791.000 pagina’s"
Het steeds weer omdraaien van disturbance en distress is zinloos.
Voor een encyclopedie feiten aub. Ik heb ze nog niet kunnen vinden, maar sta natuurlijk open.
Verder vind ik het nogal zinloos om in de inhoud de titel te veranderen, maar de titel zelf niet. Op diezelfde hoop: er was geen doorverwijspagina voor de ingang Disturbance (nu aangemaakt) Verder aangemaakt doorverwijspagina's met en zonder "of" ertussen.
Dus aub nu zo laten. Inhoudelijke toevoegingen natuurlijk welkom, maar als het aan mij ligt, een pagina voor zowel Distress als Disturbance. Alle doorverwijspagina's naar deze pagina, en gezien de titel nu op Distress staat, niet in eerste zin andersom, want dat is niet conform WIKIregels.


Ben Meijer 13 aug 2006 13:02 (CEST)Reageren[reageer]