Overleg:Tabea Reulecke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Letterlijke overname[bewerken]

Ik zag dat dit lemma een vrijwel letterlijke kopie is van een bestaand verhaal. Ik vraag me af of dat verstandig is en zelfs of dit mag. Mogelijk ben ik te argwanend en heeft de auteur alles met aanvullende bronnen gecontroleerd. Ik vermoed echter dat de werken in de bibliografie, waarvan tot de suggestie uitgaat dat deze door de auteur geraadpleegd zijn, niet gelezen zijn. Hopelijk vergis ik me, maar ik heb ze voor de zekerheid weggehaald. mvg HenriDuvent 10 jan 2019 18:57 (CET)

Teksten zijn in licentie gegeven onder CC-BY-4.0 met als verplichte naamsvermelding E. Doornbusch. Zie https://hedendaagsesieraden.nl/2018/08/21/tabea-reulecke Kattiel (overleg) 10 jan 2019 20:52 (CET)
Snap ik, maar het punt van de bibliografie blijft. En het is natuurlijk een formeel argument. Ben je het daarmee eens? (Heb overigens bibliografie weer teruggezet) mvg HenriDuvent 10 jan 2019 22:17 (CET)
Nee, daar ben ik het niet mee eens. Ik heb deze lijst bewust niet opgenomen bij de bronnen maar onder een eigen kop. Die had bijvoorbeeld ook kunnen zijn: Meer informatie is te vinden in de volgende werken. Kattiel (overleg) 12 jan 2019 16:09 (CET)
Tja, ik blijf er moeite mee hebben maar zal het eens voorleggen aan anderen. Ik heb de naam wel veranderd. Zeker omdat het een lemma is dat vrijwel geheel gekopieerd is van een internetsite is het oppassen, en moeten verkeerde suggesties vermeden worden. Wellicht ten overvloede, ik mag aannemen je de als link opgevoerde werken wel gelezen hebt? mvg HenriDuvent 12 jan 2019 18:28 (CET)