Overleg:Thee (drank)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onderstaande tekst heb ik verwijderd om verschillende redenen:

  1. Het zou voor elke warme drank gelden, dus op thee overbodig
  2. Je kan hiermee alle kanten op. Je kan net zo goed lekker warm worden van een hete kop thee, dat is mijn ervaring.
  3. Ik geloof niet dat het waar is. Het zou alleen kunnen werken als het feedback mechanisme van het lichaam doorschiet.
  4. Er staat totaal niet wat bedoelt wordt met "het afkoelingsproces". Volgens mij hebben mensen er maar twee, namelijk zweten en rood aanlopen dat je bloed in je oppervlakte van je huid gaat. Dus door het drinken van hete thee zou je zo erg gaan zweten (erger dan je al deed) of doorbloeden, dat je afkoelt.

Zo een tekst past beter op een artikel over het afkoelingsmechanisme van de mens ofzo. Elly 19 sep 2005 16:06 (CEST)[reageer]

Afkoeling[brontekst bewerken]

Het drinken van hete thee kan worden gebruikt om af te koelen. Doordat het lichaam van binnenuit opwarmt door de warme drank, gaat het een afkoelingsproces opstarten. Maar omdat de omgeving niet zo warm is als je lichaam denkt, koel je feitelijk te snel af en krijg je een koud gevoel.

Afkoeling is broodje aap[brontekst bewerken]

Van warme drank drinken ga je inderdaad zweten en koelt het lichaam aan de buitenzijde af. Helaas is de afkoeling op de huid minder dan de toegevoegde warmte in de kern van het lichaam. Gelukkig heeft ons lichaam en werkende terugkoppelingscyclus die niet overstuurd is.

De beste manier om door middel van thee af te koelen is door de thee op de huid te sprenkelen waardoor er ook verkoeling ontstaat op de huid zonder de kerntemperatuur te verhogen. Werkt het beste overigens met koude thee en in de wind. Hoeft eigenlijk ook geen thee te zijn.

lijst van theemerken[brontekst bewerken]

Hallo. Is het geen voorstel om een aparte lijst te maken van de theemerken (net als een lijst van pausen of van postcodes in Nederland?) Nu staan al die merken immers naast elkaar en is het in mijn ogen dus moeilijk om de juiste merknaam te vinden.

Als het in een schema onder elkaar is gerangschikt, is het duidelijk uit hoeveel woorden de naam bestaat. Zeker als je, bij wijze van spreken, alle namen moet leren voor een toets of iets dergelijks.

Misschien is mijn uitleg niet echt duidelijk; ik bedoel echter dat het wat mij betreft beter zou zijn wanneer al die manen onder elkaar komen te staan in een aparte lijst in plaats van naast elkaar.


Adam P 31 okt 2006 21:05 (CET)[reageer]Ik mis een stukje over de Turkse thee. Ik weet er helaas zelf niets van, maar misschien iemand anders wel?

--62.131.13.68 21 feb 2007 20:59 (CET)[reageer]

Ik mis het allerbelangrijkste exportland van thee TURKIJE maar ook Turkse thee kan iemand hierover toevoegen!

Pu-er thee[brontekst bewerken]

Het engelse artikel en:Pu-erh tea vertelt over thee waar duizenden dollars voor worden betaald. De NRC van 4 maart 2008 heeft een artikel over deze thee: €2000 voor een blokje van 250 gram. --VanBuren 22 apr 2008 21:33 (CEST)[reageer]

Externe links[brontekst bewerken]

De externe links bij dit artikel vielen onder de volgende puntjes op http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:External_links#Links_normally_to_be_avoided en heb ik daarom verwijderd.

1. Any site that does not provide a unique resource beyond what the article would contain if it became a featured article.

5. Individual web pages that primarily exist to sell products or services, or to web pages with objectionable amounts of advertising.

Ben als prille medewerker nog niet vertrouwd genoeg met het correct referenties vermelden. Kan iemand helpen de referenties bij 'taal' correcter te maken?Johan Peter (overleg) 21 jan 2018 15:25 (CET)[reageer]

Definitie van thee en aftreksel[brontekst bewerken]

De stelligheid waarmee het taalkundige verschil tussen "thee" enerzijds en 'aftreksel", kruidenthee" of "infusie" anderzijds benadrukt wordt, is mijns inziens niet zeer objectief. In de Chinese taal wordt kruidenthee namelijk ook als 茶 (chá) aangeduid. Ik stel voor dit onderscheid - dat in het normale taalgebruik duidelijk niet bestaat - slechts als discussiepunt te noemen.Opzwartbeek (overleg) 1 mei 2020 21:36 (CEST)[reageer]

H - etymologie[brontekst bewerken]

Sorry for writing in English. Could we have a paragraph about the 'h', which has also somewhat spread to Denmark, probably through import through NL. Greetings from DK. --Madglad (overleg) 10 mei 2021 12:21 (CEST)[reageer]