Overleg:Thin-film transistor

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

ik weet hier niet echt veel vanaf, maar ik mis een beetje een goede uitleg van tft. heeft iemand hier wel genhoeg kennis van? løde

"De volgorde van rood, groen en blauw binnen een pixel wordt 'subpixelvolgorde' genoemd. Deze is over het algemeen ook rood, groen, blauw (van links naar rechts)."

Van links naar rechts zou veranderd moeten worden in 'van voor naar achter' of van achter naar voor oid. Van links naar rechts is nogal afhankelijk van welke zijde je tegen de 'doorsnede' aankijkt... Wie weet de juiste volgorde?

De volgende zin bevat fouten waardoor de zin niet goed begrijpelijk is:

Het grote verschil met een zogenaamd "passief" LCD-beeldscherm is dat in het TFT-scherm voor elk subpixel een zeer klein transistortje is geïntegreerd op de glasplaat dat de informatie voor elk subpixel kan "vasthouden". Deze complexe microscopische structuur (die je met het blote oog niet of nauwelijks kunt ontwaren als het pixel oplicht) kan door diverse fotolithografiestappen op het glas worden aangebrachde fabricage van een microchip gebeurt.

Vermoedelijk is bedoeld: Het grote verschil met een zogenaamd "passief" LCD-beeldscherm is dat in het TFT-scherm voor elk subpixel een zeer klein transistortje is geïntegreerd op de glasplaat dat de informatie voor elk subpixel kan "vasthouden". Deze complexe microscopische structuur (die je met het blote oog niet of nauwelijks kunt ontwaren als het pixel oplicht) kan door diverse fotolithografiestappen op het glas worden aangebracht, zoals bij de fabricage van een microchip gebeurt.