Overleg:Triljoen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

deze pagina is vanuit het Engels gekoppeld aan 'trillion'. En dat terwijl je in de tekst kunt lezen dat dat niet klopt. Ik heb geen idee hoe je dat kunt veranderen, maar ik wilde het wel even meegeven. RonOnrust 22 feb 2008 21:26 (CET)

Niet helemaal correct. In het engelstalige artikel 'trillion' staat uitleg over triljoen in zowel de lange als korte schaal. Dus het is correct dat vandaaruit hiernaartoe gelinkt wordt. Lexw 22 feb 2008 21:47 (CET)
(kraak-kraak <- mijn hersenen ;-) ok, maar dan klopt de Nederlandse tekst dus niet, of is in ieder geval niet volledig.. RonOnrust 23 feb 2008 21:18 (CET)
Hoezo niet? Ook hier staat toch duidelijk vermeld dat het Amerikaanse trillion iets anders is dan het Nederlandse triljoen? En er staat ook nog een link naar Korte en lange schaalverdeling. Dus wat is er volgens jou mis? Lexw 24 feb 2008 20:39 (CET)
dit wordt miereneuken... nah ja.. vooruit; in het Engels heeft 'trillion' twee betekenissen, waarvan één zeldzaam wordt. Vanuit die 'zeldzame' betekenis wordt gelinkt naar het Nederlandse triljoen. Op zich al niet logisch; je zou verwachten dat er wordt doorgelinkt naar het meer gangbare biljoen. Bij triljoen kun je vervolgens lezen dat dat NIET gelijk staat aan 'trillion'. Over die tweede, minder gangbare betekenis staat niets in de tekst (behalve een link die je het verder zelf laat uitzoeken). Dus WEL doorlinken vanuit die minder gangbare betekenis, maar er niets over zeggen. Da's gek.
Verwarrend, en/of niet volledig dus. In ieder geval niet logisch. Toch? RonOnrust 7 mrt 2008 15:08 (CET)
De Engelse pagina die je bedoelt is een dp. En bij een dp ligt het accent meer op het woord dan op de (in dit geval) getalswaarde. Dus dat vanuit de dp 'Trillion' hier naartoe interwiki-gelinkt wordt, lijkt me zeer zeker verdedigbaar. Groeten, Bob.v.R 7 mrt 2008 17:41 (CET)
Ik heb enige tijd terug drastisch gesnoeid in deze interwiki's. Ze zijn wellicht verdedigbaar, maar het is onvermijdelijk dat onze goedbedoelde interwikibots deze ongelijke verwijzingen gebruiken om uiteindelijk volstekt foute interwiki's toe te voegen. KKoolstra 23 mrt 2010 12:47 (CET)