Naar inhoud springen

Overleg:Trustkantoor

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Bor Komorovski

Het invoegen van krantenartikelen die bovendien een zeer eenzijdig beeld geven is m.i. niet encyclopedisch. Een beeld wordt geschapen dat de Nederlandse trustsector witwassers en fraudeurs faciliteert terwijl ze aan controle blootstaan en hun compliance eveneens zeer streng is. Kantoren als Citco, Equity Trust, ATC, ANT en TMF zullen weigeren zaken te doen met dubieuze klanten en proberen ook precies na te gaan waar ze voor tekenen omdat ze als directeuren aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Wellicht geeft het te denken dat de meeste fraude waarvan trustkantoren en directeuren beschuldigd worden zich buiten Nederland afspreelt, in vennootschappen die weliswaar door dezelfde klant worden beheerd maar waar de Nederlandse trustkantoren en hun directeuren geheel buiten staan. Wellicht is het ook een idee om eens na te gaan met hoeveel miljarden euro's en duizenden banen trustkantoren bijdragen aan de Nederlandse economie, en dat klanten anders evengoed hun zaken in Ierland of Luxemburg laten behartigen.

Kortom, dit belicht slecht 1 kant van het verhaal en is stereotypering. Ik heb er geen bezwaar tegen dat het genoemd wordt, als de andere kant van het verhaal dan eveneens genoemd wordt. Zoniet, dan stel ik voor dat de links naar de artikelen verwijderd worden.

--Bor Komorovski 9 mrt 2008 20:25 (CET)Reageren