Overleg:Tuindorp (Eindhoven)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het Witte Dorp is minder dan de helft van Tuindorp, maar groter dan je denkt![brontekst bewerken]

In de geschiedenis kan je zien dat dit artikel is aangemaakt als Het Witte Dorp, een buurtje ontworpen door Dudok. Iemand heeft daarvan gemaakt "Tuindorp" en dat is een administratieve buurt die aan de kaartjes te zien ook nog een half stukje Jorislaan, de Wilgenhof, het kerkhof, de halve Heezerweg binnen de ring, de halve Piuslaan, het ongeverfde deel ten zuiden van de Wilakkersstraten, en het huis De Burgh (Glorixpark) omvat. Tuindorp is dus nie gelijk aan het Witte Dorp.

Om het makkelijk te maken was het ontwerp van Dudok wel voor het "Tuindorp de Burgh" te Eindhoven. Van noordwest naar zuidoost liep deel 1 t/m de Odastraat; deel 2 t/m de Wilakkersstraten; deel 3 t/m de Ring, en deel 4 t/m Gerlachstraat. Deel 3 is anders gebouwd, deel 4 is met andere woningen bebouwd en de school ligt anders. En dan is er nog de nieuwbouw op het oude DAF-terrein. De architectuur past bij het oude, maar het is stedebouwkundig broddelwerk.

Hoe dan ook ontbreekt er iets aan dit artikel. Tijd voor twee aparte pagina's? Emmarade (overleg) 30 aug 2022 15:10 (CEST)Reageren