Naar inhoud springen

Overleg:Tuulikki Pietilä

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 maanden geleden door Zoekbeestje in het onderwerp Linnan juhlat

Linnan juhlat[brontekst bewerken]

I.v.m. de Finse Onafhankelijkheidsdag kon ik "Linnan juhlat" niet vinden, wel navolgend: "Daarom zijn Pietilä en Jansson pas later erkend als het eerste paar van gelijk geslacht dat in 1992 werd uitgenodigd bij de receptie die jaarlijks op 6 december (Fins: Itsenäisyyspäivän vastaanotto; Zweeds: Självständighetsdagens festmottagning) wordt georganiseerd door de president van Finland (sinds 2012 is dat Sauli Väinämö Niinistö) in het presidentieel paleis in Helsinki, ter viering van 16 december 1917, de Finse Onafhankelijkheidsdag (Fins: Suomen itsenäisyyspäivä)." Graag nazien wat in voorgaande tekst wel of niet juist vermeld kan zijn, tekst graag aanpassen indien de huidige niet juist is e/o overbodige informatie bevat. Met dank voor de moeite vriendelijke groet van Zoekbeestje (overleg) 19 jan 2024 14:20 (CET)Reageren

Als je op de Finse Wikipediapagina voor Itsenäisyyspäivän vastaanotto kijkt, zie je dat "Linnan juhlat" ook vetgedrukt er bij staat. Dit is dan ook de term die men gebruikt in alle communicatie behalve zeer formele communicatie. Zal ik het veranderen in: "Daarom zijn Pietilä en Jansson pas later erkend als het eerste paar van gelijk geslacht dat werd uitgenodigd voor de jaarlijkse presidentiële receptie van de Finse Onafhankelijkheidsdag op 6 december in 1992."  ?
Ik kan gerust ook die pagina over de Finse Onafhankelijkheidsdag aanpassen zodat die meer informatie bevat over het Linnan juhlat (vrije vertaling Kasteelfeest) omdat het een traditie is om dat evenement op tv te bekijken en alle belangrijke Finse mensen daar uitgenodigd worden. BonyDenRaven (overleg) 19 jan 2024 15:57 (CET)Reageren
Beste BonyDenRaven, In Deens, Zweeds en Noors zijn maar enkele woorden die ik begrijp/afleiden kan. U kunt blijkbaar met de Finse wiki overweg! Goed idee om de pagina over de Finse Onafhankelijkheidsdag aan te passen met meer info over Linnan juhlat.
Uw voorstel lees ik wat het Nederlands betreft duidelijker als volgt: "Daarom zijn Pietilä en Jansson pas later erkend als het eerste paar van gelijk geslacht dat op 6 december in 1992 werd uitgenodigd voor de jaarlijkse presidentiële receptie van de Finse Onafhankelijkheidsdag."
Bij Tuulikki valt wellicht beter een en ander te verwijderen uit de zinnen "(Fins: Itsenäisyyspäivän vastaanotto; Zweeds: Självständighetsdagens festmottagning) wordt georganiseerd in het presidentieel paleis in Helsinki door de president van Finland, ter viering van 16 december 1917, de Finse Onafhankelijkheidsdag (Fins: Suomen itsenäisyyspäivä).. Destijds was Mauno Henrik Koivisto (1923-2017), van 1982 tot 1994, de negende president van Finland. Sinds 2012 is dat Sauli Väinämö Niinistö." ????
Enkele gegevens over de Finse Onafhankelijkheidsdag ook vermelden Bij Tove Jansson (haar partner)?
Het zou fijn zijn als U hieromtrent een en ander op u neemt, vanwege uw bekend zijn met zowel de Nederlandse als de Finse taal en Finse geschiedenis.
Alvast hartelijk dank voor uw reactie en de nemen moeite, met vriendelijke groet van Zoekbeestje (overleg) 19 jan 2024 21:35 (CET)Reageren