Overleg:Undercover (Rolling Stones)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verschrikkelijke lijst[brontekst bewerken]

Vermeld wordt dat Q-Magazine het nummer Undercover of the night toevoegt aan de lijst Ten Terrible Records by Great Artists. Dat lijstje heb ik nergens kunnen vinden. Maar ik krijg de indruk dat er op die lijst complete albums staan. Zie Shiny Happy People van R.E.M. en Metal Machine Music van Lou Reed. Dan zou dus het album Undercover op die lijst gezet zijn. Wie weet hoe dat zit? Paul-MD 19 jun 2010 13:06 (CEST)

Ik heb het lijstje niet kunnen vinden, helaas. Maar er zijn wel veel aanwijzingen dat het hier om het nummer gaat. zoek in google maar een naar: "Ten Terrible Records by Great Artists" q magazine list 2005 undercover. Dan staan er veel resultaten, waarbij in ieder geval in de eerste zoekresultaten steeds naar het nummer wordt verwezen. Maar wellicht had je dat ook al geprobeerd. --Legenda kopalnia.svg Davv69 overleg 25 sep 2010 14:26 (CEST)
P.S.Metal Machine Music schijnt ook op de lijst te staan, maar dat is een album... als je zoekt met ""Ten Terrible Records by Great Artists" q magazine list 2005 metal" dan zie je steeds het woord album terugkomen. Het lijkt er op dat het een lijst is met zowel nummers als albums. --Legenda kopalnia.svg Davv69 overleg 25 sep 2010 14:32 (CEST)
Bedankt voor je speurtocht. Maar het raadsel wordt nog iets groter. Hier worden Q magazine's 50 Worst Albums of All Time genoemd, geen 10 maar 50. Daarbij gaat het inderdaad alleen om albums. In dat lijstje staan de Stones op 28, maar dan met Dirty work (ook niet om aan te horen, maar dit terzijde). Het album Undercover komt er ook in voor, op 39, maar dan van Big Country! Ik zoek nog verder, maar het lijkt erop dat de informatie in het artikel sowieso aangepast zou moeten worden. Hoe, dat weet ik dus nog niet precies. Groeten - Paul-MD 25 sep 2010 14:46 (CEST)

Conclusie[brontekst bewerken]

In de lijst met Q magazine's 50 Worst Albums of All Time staan

  • de Rolling Stones met het album Dirty Work,
  • Big Country met het album Undercover.

Er zijn geen gegevens beschikbaar, waaruit is af te leiden dat "(...) Q Magazine het nummer Undercover of the night (toevoegde) aan de lijst: Ten Terrible Records by Great Artists (tien verschrikkelijke opnames van geweldige artiesten)." Daarom is de betreffende zin geschrapt. Paul-MD 7 okt 2010 12:53 (CEST)