Naar inhoud springen

Overleg:Van Robbroek (huis)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 jaar geleden door WalkingBoots11 in het onderwerp Ursene

Ursene[brontekst bewerken]

Geachte makers van deze pagina. Volgens deze link zouden de ridders van Robbroek ook heer van Ursene geweest zijn. Ikzelf zoek de geschiedenis uit van het gehucht en heerlijkheid.

Ik vond ook nog een publikatie uit 2013 van een heemkundige die de familiegeschiedenis beschrijft. Jullie lijken deze teksten hebben gebruikt maar niet alles. Het vermelden van Ursene mag wel, deze geschiedenis mag niet verloren gaan!


Grt. Frans Firewall33 (overleg) 19 aug 2022 00:17 (CEST)Reageren

Beste,
Bedankt voor deze informatie. Het klopt inderdaad dat deze publicatie werd gebruikt, maar het vermelden van Ursene werd voorlopig weggelaten omdat we nog meer bronnen wilden zoeken. Het archief waar men het citaat uit haalt is helaas privébezit, meer dan de foto zoals die in de publicatie verscheen kunnen we niet bemachtigen. De auteur heeft dit wel terug gepubliceerd waar we erg tevreden mee zijn.
Over de schrijfwijze van het huis in 'van Robbroek d'Ursene' (zoals link seniorennet) is hetgeen wat men er later van gemaakt heeft. We vinden wel enkele stamboombronnen over een het huis van Robbroec d'Asschreye, buiten de schrijfwijze klopt het wel. Indien u aanvullingen heeft voor de pagina mag u deze zeker maken.
mvg, WalkingBoots11 (overleg) 19 aug 2022 00:43 (CEST)Reageren