Overleg:Vennootschap

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Sennaw in het onderwerp Afkortingen

Hier klopt voor wat betreft het Nederlandse deel nog wel het een en ander niet van.

Amabile 10 sep 2006 13:51 (CEST)Reageren

Nieuwe portal[brontekst bewerken]

Ik heb de Russische vennootschappen in een apart artikel gezet, omdat ik van mening ben dat dit niet past in het algemene deel van het onderwerp vennootschappen omdat het practisch niet relevant is en het artikel vertroebeld.

Het zou er namelijk uit zien als zo ieder land in dat artikel zou staan opgenomen. Mijn voorstel is dan ook dat we een portal maken met betrekking tot vennootschappen en zo doorlinken naar de situaties per land.

Geen gehoor in 7 dagen, dan zal ik het uitvoeren.

Nexus 22 jan 2009 22:53 (CET)Reageren

Overbodige inhoud[brontekst bewerken]

In dit artikel zijn een aantal Russische vennootschappen opgenomen. Naar mijn mening zouden deze een eigen plaats moeten hebben en horen ze niet bij het Nederlandse deel Vennootschap.

Indien ik niets verneem binnen een week na vandaag, zal deze wijziging doorvoeren.

Nexus 13 jan 2009 15:37 (CET)Reageren

Bewerking uitgevoerd

Nexus 21 jan 2009 22:57 (CET)Reageren

Teruggedraaid (eerste opmerking niet gezien) - België en de Eurpese Unie staan er ook bij, dus waarom Rusland niet? En 'een eigen plaats' heb je ze niet gegeven, ze hebt de informatie gewoon weggegooid zonder zelfs maar een link op te nemen naar een plek waar het wel te vinden is. Afsplitsen in een apart artikel over Rusland is prima als de informatie te veel is, maar dan wel met een link vanaf hier. --hardscarf 22 jan 2009 12:24 (CET)Reageren

Antwoord:

Het is de nederlandstalige pagina van het onderwerp vennootschap. Zowel België en Nederland hebben de Nederlandse taal. En beiden maken ze onderdeel uit van de Europese Unie. Daarom werkt het europees vennootschapsrecht direct door in Nederland en België.

De Russische vennootschap mist ieder belang in deze pagina.

Fijn dat je me wijst op het feit dat ik nog geen nieuwe pagina heb aangemaakt. Dit ben ik inderdaad vergeten. Rest mij de vraag waarom jij het dan niet hebt gedaan. Bij dezen heb ik het dus gedaan.

Nexus 22 jan 2009 22:44 (CET)Reageren

Van mij stond het niet in de weg op deze pagina. Verder vindt ik het nogal POV om te zeggen dat alleen landen met de Nederlandse taal hier recht van plaatsing hebben; ook de situatie in niet-Nederlandstalige landen is interessant. Afgesplitst mag uiteraard maar dan wel onder het kopje Rusland met een inleiding (wat ik nu heb gedaan). Andere landen kunnen eventueel later worden toegevoegd als iemand er iets over wil schijven. Vanuit een portaal lijkt me voor 1 land vooralsnog wat te hoog gegrepen, maar als je goede ideeën heb mag dat natuurlijk. --hardscarf 22 jan 2009 23:58 (CET)Reageren

Afkortingen[brontekst bewerken]

Wat is dat allemaal zeg? Al die afkortingen. BVBA, B.V.B.A., bvba, b.v.b.a. Mijn visie:

  1. clutter, rotzooi, het leest niet vlot
  2. gewoon fout. In het wetboek vennootschappen (België) staan duidelijk welke afkortingen er zijn. Ik stel dan ook voor om alleen die te gebruiken/vermelden.

Opmerkingen? Indien geen opmerkingen, dan pas ik het aan (voor België) --Sennaw (overleg) 4 mei 2012 11:47 (CEST)Reageren

Ondertussen aangepast --Sennaw (overleg) 22 mei 2012 15:56 (CEST)Reageren