Overleg:Veurne-Ambacht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een bedenking: het gebied wordt begrensd door de IJzer, de Noordzee en de Franse grens (= Bachten de Kupe !) bij Poperinge; maar Poperinge ligt toch helemaal niet in Bachten de Kupe (het beschreven gebied) maar wel in de Westhoek. Is Poperinge een vergissing? Of is Veurne-Ambacht een synoniem voor Bachten de Kupe? In dat geval moeten die twee artikels verenigd worden. --Dionysos1 7 aug 2006 20:40 (CEST)

Neen, het zijn geen synoniemen. Bachten de Kupe is algemeen alles wat "achter de IJzer ligt", in principe los van gemeentegrenzen. Veurne-Ambacht is een meer historisch term van een kasselrij, met een groot aantal parochies rond veurne in. Zie bv. http://toerisme.veurne.be/product/1568/default.aspx?_vs=0_N&id=868 . Ook al worden de termen -zoals alle termen in het taalgebruik- enigszins losjes gebruikt, en worden in de gewone taal niet overal strikt gekeken of men "theoretisch wel juist bezig is" ;-) --LimoWreck 7 aug 2006 21:52 (CEST)

ach zo, dat is duidelijker, merci. ik ga dat toch eens in dat artikel zetten (het verschil tussen de twee) als ik eens wat meer tijd heb :-) -- Dionysos1 8 aug 2006 16:16 (CEST)