Overleg:Vierde generatie kernreactoren

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Voor- en nadelen[brontekst bewerken]

Ik ben geen expert maar ik denk dat burgers en vooral journalisten, politici en milieuactivisten graag een deugdelijk overzicht hebben van de voor- en nadelen van de verschillende typen reactoren. Dat zou niet alleen helpen de discussie de juiste kant op te sturen, maar vooral ook helpen hem te versnellen. Opdat zo snel mogelijk kan worden bepaald op welk type de focus moet worden gelegd m.b.t. de financiering.

De voor- en nadelen van het gekozen type zouden vervolgens tegenover meer duurzame alternatieven moeten gelegd. Om zo te kunnen bepalen of de focus van de financiering meer op de ontwikkeling van deze nucleaire reactor moet komen te liggen of op die van duurzame alternatieven. Het zou namelijk heel goed kunnen dat de versnelde energietransitie, waar Nederland nu voor komt te staan door de afsluiting van het Groningse aardgas, het nodig maakt om versneld tot een tussenoplossing te komen in de vorm van bijvoorbeeld een gesmolten zout reactor. Want ik zie de gemiddelde woning nog niet zo snel volledig energieneutraal zijn, of volledig overgeschakeld zijn op volledig duurzame energie.

Ook voor de verwerking van reeds bestaand nucleair afval kunnen 4e generatie reactoren een oplossing bieden. Dus alleen al vanuit dat oogpunt lijkt ernst maken van en spoed maken met de daarvoor benodigde focus en financiering pure noodzaak.

Dus ik hoop dat er experts op dit gebied van de 4e generatie reactoren zijn die hier in dit lemma invulling aan willen geven83.98.229.18 24 jul 2018 10:06 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Vierde generatie kernreactoren. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 apr 2019 05:56 (CEST)Reageren