Overleg:Vierverlaten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik zou graag overleg willen over een aantal onderdelen van de omschrijving. De ethymologische uitleg lijkt mij plausibel. De uitleg over de waterstromen stelt mij voor vragen. Ik kan de onstaansgeschiedenis van het Koningsdiep, het doorgetrokken Aduarderdiep zoals het nu bij de Kinderverlatenbrug uitkomt, de Zuidwending en de ligging van het Kinderverlaat niet goet plaatsen. Is er iemand van de mensen die betrokken zijn geweest bij de opstelling van dit artikel die daar meer over kan zeggen?

Reacties mogen ook naar mijzelf: xxx

Reinder Wieling Groningen

Dank voor uw vraag, ik kan hier zelf weinig zinvols over zeggen, maar anderen hopelijk wel. Ik heb wel de vrijheid genomen uw email-adres te verwijderen: de ervaring leert dat het vermelden van je email-addres op Wikipedia leidt tot een zondvloed aan spam... Met vriendelijke groet, MartinD 20 dec 2006 16:28 (CET)
Moi Reinder, de eerste auteur, Serrassot, is niet meer actief. Hij werkt bij een waterschap in Groningen, ik ga er van uit dat hij weet wat hij schrijft. Vreemd genoeg wordt in de Nieuwe Groninger Encyclopedie genoemd dat de naam wel afstamt van vier verschillende sluisen, wellicht dat Serrassot nog eens langs komt... Peter boelens 20 dec 2006 16:43 (CET)