Overleg:Vijf zuilen van de islam

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Over de zakat: kan daar wat meer praktische informatie bij? Voor zover ik weet wordt de zakat niet opgehaald in de Moskee, zoals in de Christelijke kerk giften worden opgehaald met de offerschaal en offerblok, maar dient elke Moslim dit zelf te regelen. Klopt dit? En waar gaat de zakat dan naar toe? Is dit een vrije keuze voor de Moslim? En het onderhoud van kerken wordt betaald uit de giften tijdens de dienst en uit kerkbelasting. Is er een relatie tussen de zakat en de onderhoudskosten van de Moskee? Of betalen de gelovigen hier apart aan mee? Of helemaal niet?


Volgens verschillende koranverzen mag een moslim NOOIT een ongelovige helpen ,dus ook geen aalmoezen geven zie bv 28:86 Thou hadst no hope that the Scripture would be inspired in thee; but it is a mercy from thy Lord, so never be a helper to the disbelievers.

en zie verder verzen als 3:85; 3:91; 9:60; 9:73
Dat is niet helemaal juist. Zie onder andere soera 60:8
"60:8. Allah verbiedt u niet, degenen, die niet tegen u om de godsdienst hebben gevochten, noch u uit uw huizen hebben verdreven, goed te doen en rechtvaardig te behandelen; voorzeker, Allah heeft de rechtvaardigen lief.
De verzen die je aanhaalt gaan niet over moslims die ongelovigen niet mogen helpen maar dat er voor ongelovigen (maar ook bijvoorbeeld moslims die slechte daden verrichten en nooit oprecht berouw tonen) geen hulp zal zijn tegen het oordeel van God op de Dag des Oordeels.
Verder noem je soera 9:60:
"9:60. De aalmoezen zijn alleen voor de armen en de behoeftigen en voor degenen die daarbij werkzaam zijn en voor degenen wier hart verzoend is en voor de slaven en voor degenen die schuld hebben en voor de zaak van Allah en voor de reiziger: dit is een gebod van Allah. En Allah is Alwetend, Alwijs."
Hier wordt met geen woord over ongelovigen gerept. Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat ik geen aalmoezen of andere steun mag geven aan niet-moslims. Islam streeft volgens mij (als het goed is) naar rechtvaardigheid en gelijkheid (ongeacht wat sommige extremistische moslims zeggen). Verder begrijp ik je punt niet helemaal want in dit lemma staat helemaal niets vermeld over wie je wel of niet zakat mag geven... Martijn 22 nov 2004 11:03 (CET)[reageer]