Overleg:Visions Fugitives

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat minder?[bewerken]

'Prokofjev speelde na uitvoeringen van zijn pianoconcerten vaak een Vision Fugitive als toegift. Na een groots applaus voor de pianoconcerten was het applaus voor een Vision Fugitive vaak wat minder. Het modernistische karakter van de stukken kon het publiek soms in verwarring brengen.' Deze bewering heb ik getoetst aan de online-krantencollectie (alleen Nederlandse) van de Koninklijke Bibliotheek. Daaruit blijkt dat de Visions Fugitives bij concerten onveranderlijk hoog gewaardeerd werden (tussen 1920 en 1941), al of niet door Prokofiev zelf gespeeld, en het applaus, indien genoemd, was luid. Dus graag een bron voor dat applaus dat 'vaak wat minder' zou zijn geweest. En zijn die Visions Fugitives nou heus zo 'modernistisch'? Glatisant 6 okt 2008 17:06 (CEST)

Prokofjev maakte er zelf melding van in zijn dagboek. Dit is dus na te lezen in de vermelde referentie. Indertijd was het werk modernistisch. De kritieken op zijn derde pianoconcert waren ook hard, omdat het werk te modernistisch was voor die tijd. Bedenk dat Mozart ook maar gewoon een popster was in zijn tijd. Celloman 6 okt 2008 18:31 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Visions Fugitives. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 sep 2017 12:49 (CEST)