Overleg:Vlag van Bornholm

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

ophavsmand[brontekst bewerken]

Deze bewerking is om drie redenen niet goed:

  1. "Eigenaar van copyright" is slechts één speficieke betekenis van ophavsmand, die hier niet van toepassing is. Op vlaggen van landen en regio's berust normaal gesproken geen copyright en er is geen enkele aanwijzing te vinden dat de Bornholmse vlag wat dat betreft een uitzondering zou zijn. Ophavsmand kan ook bedenker, schepper, ontwerper, bron, geestelijke vader en dergelijke betekenen zonder dat van copyright sprake is. In dit artikel over de Groenlandse vlag in Berlingeren bijvoorbeeld is de betekenis zonneklaar niet "houder van het copyright" maar wel "ontwerper". Ook in de Deense wikipedia wordt het woord met betrekking tot vlaggen als synoniem van "skaber" gebruikt, bijvoorbeeld hier.
  2. De externe link [1] in de voetnoot is onjuist. Dat ingescande artikel behandelt een totaal ander onderwerp dan de zin waarbij de voetnoot is geplaatst.
  3. Het is ongebruikelijk om persoonsnamen in een lopende tekst cursief te zetten. Aanhalingstekens komen soms wel voor, bijvoorbeeld bij bijnamen. Bovendien blijkt nergens uit het artikel waarom zo nodig voor cursieve opmaak is gekozen, daar heeft de lezer het raden naar.

--Flinus 13 dec 2010 21:27 (CET)[reageer]

Ik ga va de week eens met de bibliothecaris spreken hier, en kijken of ik duidelijkere bronnen kan vinden. --Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op (Samråd) 15 dec 2010 20:33 (CET)[reageer]
Prima, we zijn benieuwd (niet ironisch bedoeld). --Flinus 15 dec 2010 21:15 (CET)[reageer]