Overleg:Vrij socialisme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vraag: is libertarisch socialisme hetzelfde als vrij socialisme, of is dat weer een andere substroming? Qwertyus 16 apr 2006 14:43 (CEST)

Contradictie[bewerken]

Op mij komt deze term vrij contradictionair over. Libertariers streven naar afschaffing van de staat en zeker van de staatsinvloed op de economie. Deze stroming zegt te streven naar een socialistische economie. Dat is dus een uitermate streng overheidsgereguleerde economie. Die combinatie spreekt elkaar tegen en is daarmee onmogelijk. Torero 30 aug 2006 00:10 (CEST)

Ik had van jou iets meer fantasie verwacht, een echte socialist moet juist niets van de staat hebben. Peter boelens 30 aug 2006 00:11 (CEST)Parecon[bewerken]

Ik mis een verwijzing/ korte bespreking van het werk van de mi 2 belangrijkste hedendaagse libertair socialisten, Robin Hahnel en Michael Albert. Zelf heb ik een pagina gemaakt over hun Pareconmodel. Een interne link lijkt me hier op zijn plaats, dus die heb ik toegevoegd. vriendelijke groet, Porcupine

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 8 feb 2008 03:39 (CET)