Overleg:Welzijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het 'onbehagen' geldt als tegenpool van het begrip 'welzijn', en maakt als dusdanig opgang in humanistische en humaan-wetenschappelijke literatuur.

De inrichting van het begrip welzijn kadert in de beweging de menselijke gezondheid niet langer te omschrijven als het louter foutloos fysisch functioneren van het lichaam en de voldoening van de primaire behoeften.

Voorlopig hoogtepunt in deze tendens is de opname in de Belgische Grondwet van een artikel 23, dat het recht op een menswaardig bestaan regelt. Net als het begrip welzijn zelf is het artikel moeilijk beperkend te omschrijven en daarom veel minder dan de andere grondwettelijke rechten concreet afdwingbaar. --Tigelat 13 apr 2007 13:07 (CEST)

Het artikel in zijn huidige vorm vernauwt 'welzijn' tot een economisch begrip. Ik heb daar ernstig bezwaar tegen. Het (menselijk) welzijn kent zeker wel economische facetten, maar daarnaast ook vele immateriële. --Gyndalf (overleg) 27 jan 2011 16:19 (CET)

Ik heb er in vier weken niets over gehoord. Daarom ben ik zo vrij geweest, naast de economische paragraaf een gelijkwaardige gezondheidsparagraaf te schrijven. Met dank aan het Engelse artikel over en:Wellbeing voor de inspiratie. --Gyndalf (overleg) 25 feb 2011 22:32 (CET)