Overleg:Werkgelegenheid

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het achterhalen van indirecte werkgelegenheidseffecten is over het algemeen geen eenvoudige zaak omdat er maar weinig gegevens bekend zijn.

Database directe werkgelegenheidseffecten

< toevoegen gegevens >

Database indirecte achterwaartse werkgelegenheidseffecten

- Indirecte werkgelegenheid binnenvaart 33% van directe werkgelegenheid (bron: Nederland Maritiem Land, reeksnummer 24)

Database indirecte voorwaartse werkgelegenheidseffecten

< toevoegen gegevens >


onjuiste formulering[brontekst bewerken]

De formulering was naar mijn mening onjuist. Volledige werkgelegenheid betekent dat iedereen dat iedereen die dat wil aan het arbeidsproces kan deelnemen (Universiteit Leiden).

Werkgelegenheid versus tewerkstelling[brontekst bewerken]

Deze pagina schept veel verwarring. Werkgelegenheid en tewerkstelling zijn immers twee verschillende "economische" begrippen. Werkgelegenheid = tewerkstelling plus vacatures. In die zin is een omschrijving als "volledige werkgelegenheid" onjuist. Volledige tewerkstelling daarentegen is overigens een zéér uitzonderlijke situatie: het zou immers willen zeggen dat werkelijk alle kandidaat-werknemers effectief een bezoldigde baan hebben. Er is dan niet één persoon werkloos. Uiteraard een situatie die nooit voorkomt. Daarom dat bij een werkloosheidsgraad van 2 à 3 % al van volledige tewerkstelling wordt gesproken.

Als je het over het "beleid" hebt, kan "werkgelegenheid" uiteraard wel. De minister van Werk, en hopelijk ook de hele regering, streven een zo hoog mogelijke werkgelegenheid na: de arbeidsmarkt beïnvloeden opdat een maximaal aantal kandidaat-werknemers ook een betaalde job vinden. Een minister van Werk zorgt slechts voor een héél beperkte "tewerkstelling": namelijk zijn eigen ambtenaren, meer niet.

Kan deze pagina herschreven worden door iemand die kaas heeft gegeten van economische terminologie? Bedankt alvast.o