Overleg:Wet in formele zin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel behandelen voornamelijk Nederland en geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Dit artikel gaat duidelijk enkel over Nederland[brontekst bewerken]

Het is duidelijk dat dit artikel duidelijk geen globaal perspectief geeft. Zo is dit hele artikel gebaseerd op Nederland, zo worden er artikels genoemd die enkel voor Nederland gelden en wordt er terminologie gebruikt die enkel tot Nederland strekt. Ik zou formele wetten eerder beschrijven in de zin van "Formele wetten hebben betrekking tot gedragsvoorschriften die ermee worden afgedwongen. Het gaat over procedures." of ook iets in de zin van "Het bepaalt de procedures voor de toepassing van materiële wetten.". Helaas reikt mijn kennis hiervan niet zover. Mogelijks is er iemand anders die heel dit wikipedia onderwerp eens wil herschrijven? Want zo kan het niet langer blijven staan, het geeft een compleet foute weergave van dit begrip. Zeker en vast voor iemand die niet van Nederland is, zoals ik.