Overleg:Wevelgem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onbereikbare externe link[bewerken]

Gedurende meerdere geautomatiseerde botsessies bleek de onderstaande externe link onbereikbaar. Controleer alsjeblieft of de link inderdaad onbereikbaar is en wanneer dat inderdaad het geval is, repareer of verwijder deze dan! Wanneer de externe link gewoon bereikbaar is of wanneer de externe link gerepareerd of verwijderd is, mag deze tekst (met opgave van reden) verwijderd worden.

    • In Wevelgem on Fri Apr 28 00:15:12 2006, HTTP Error: HTTP/1.0 bad gateway


--Jeroenbot 28 apr 2006 00:17 (CEST) (automatisch bericht)

Link werkt bij manuele test. Zonneschijn 28 apr 2006 07:56 (CEST)

Gouden gids[bewerken]

Wat voor nut hebben die secties met verenigingen eigenlijk ?

Elke vlaamse gemeente heeft wel zijn Chiro, KLJ, KSA en andere vereniging (zelfs meerdere, tot per deelgemeente toe). Elk dorp heeft wel een of meer jeugdhuizen. Elk dorp heeft wel zijn lokale amateur turn-, wieler- en andere sportverenigingen. Op KSK Wevelgem City, dat een geschiedenis in het nationale voetbal heeft, na, zullen weinig ervan wekelijks de nationale sportsecties in de kranten halen vrees ik... Dit lijkt meer op een willekeurige lijstje uit de lokale gemeentegids... straks kunnen nog de apothekers en dokters van wacht er bij... Voorstel om deze te wissen (desnoods met een linkje naar de voetbalclub ergens in een kopje onderaan, waar KSK Wevelgem City en Gent-Wevelgem, die beide bv wél bekendheid genieten, kunnen vermeld worden of zo)? --LimoWreck 29 dec 2006 01:14 (CET)

Ik stoor mij er ook mateloos aan. Zele is nog zo'n mooi voorbeeld waar elke sportclub vermeld is. Ik probeer de externe links weg te houden maar het is dikwijls vechten tegen de bierkaai. Als het van mij afhing kunnen enkel vermeldingen van personen, verenigingen (jeugd-, sport-, muziek-, ...), scholen indien ze de lokale bekendheid ver overstijgen. Wel met uitzondering van personen of verenigingen of scholen waar een encyclopedisch artikel over bestaat zodat er een interne link (met een woordje uitleg) naar dat artikel kan gelegd worden. Externe links op de gemeentepagina zijn helemaal uit den boze. Zonneschijn 29 dec 2006 01:31 (CET)
Et voilà. Ik heb de schaar er ingezet, en onderweg nog wat zinnen opgelapt en wat heringedeeld. Lokale verenigingen opsommen is weinig relevant, tenzij ze ergens een ruimere bekendheid genieten of op zich een artikel zouden waard zijn. (in tegenstelling tot lokale bezienswaardigheden: al zijn die soms niet buiten de gemeente erg gekend, die zijn meestal wél de moeite natuurlijk, anders waren ze niet "bezienswaardig";-) ...) --LimoWreck 29 dec 2006 01:45 (CET)
De scholen waren trouwens ook maar een triviale opsomming. Op zich kan het wel hoor: sommige gemeenten hebben een relatief groot scholenaanbod voor bepaalde richtingen of voor bepaalde onderwijsnetten, en trekken volk uit de omliggende gemeenten aan, of er is een tweedeling waarbij veel volk niet naar de lokale scholen trekt maar naar andere netten in omliggende steden... maar dan moet dat maar uit een stukje lopende tekst blijken en niet uit een nietszeggende opsomming... --LimoWreck 29 dec 2006 01:54 (CET)
Inderdaad, in een lopende tekst met wat achtergrond kan het absoluut geen kwaad. Wikipedia is zeker geen lijstengids. Zonneschijn 29 dec 2006 02:03 (CET)