Naar inhoud springen

Overleg:Zaamslag

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

"Toen de nationale media zich op de zaak stortte, raakte Zaamslag opeens in de kijker, en dat voor een dorp waar nauwelijks iets over in het nieuws komt. De opgeblazen mediaverslagen hebben het verwerken van deze zware klap moeilijker gemaakt."

Deze tekst hoort hier naar mijn mening niet. 1 "Nationale media op de zaak stortte....Opgeblazen mediaverslagen": in mijn ogen opinie en geen feiten.

2 "hebben het verwerken van de klap moeilijker gemaakt": we zijn nog geen week na de mishandeling en 2 dagen na het overlijden van het slachtoffer. naast opinie tevens onmogelijk om hier sowiso al uitspraken over te kunnen doen.

Ik heb de POV eruit gehaald. EdBever 4 mei 2008 09:49 (CEST)Reageren

Aantal kerken[brontekst bewerken]

Volgens een bron in Zaamsalg zijn er tegenwoordig nog maar drie kerken in Zaamslag, geen vier. Hervormd en gereformeerd zijn immers gefuseerd. Ook http://www.churchatwork.nl/zoek/kerken_provincie_zeeland.html bevestigt dit. De hele zin "dit komt ongetwijfeld omdat ..." zou ik daarom willen schrappen. Oostburg heeft ook drie kerken en is absoluut niet met Staphorst te vergelijken.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Zaamslag. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 jul 2017 17:33 (CEST)Reageren

Staphorst van Z-Vl[brontekst bewerken]

'Zaamslag wordt ook wel het "Staphorst van Zeeuws-Vlaanderen" genoemd.' Door wie wordt het zo genoemd? Deze opmerking staat al meer dan 10 jaar in de bio van deze pagina maar als regionaal bekende heb ik deze typering nog nooit gehoord. Kan de bewering van deze typering als 'Staphorst' worden gestaafd? Anders wordt het misschien tijd deze zin te verwijderen of aan te passen naar iets als: 'Zaamslag staat of stond bekend om de aanwezige kerken...'