Overleg gebruiker:Bemoeial/Stemcoördinator

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg Wikipedia:Stemcoördinator/Klad)
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Castruccio in het onderwerp Stemcoördinator/Ontwerp

Onthouden van stemming[brontekst bewerken]

De stemcoördinator onthoudt zich van stemming, teneinde optimaal een neutraal standpunt te kunnen vertegenwoordigen.

Wat een onzin zeg! De stemcoördinator heeft ongetwijfeld een mening en die kan dan maar beter publiekelijk bekend zijn... Bovendien is de stemcoördinator waarschijnlijk iemand die al bij het conflict betrokken was en heeft dus ook een belang en zou daarom in staat moeten zijn om zijn stem uit te kunnen brengen. Puck 5 dec 2004 19:07 (CET)Reageren

En op Wikipedia:Stemprocedure/Klad#quorum is weer te lezen:

Uitzondering: de Stemcoördinator heeft het recht, niet de plicht, om na het afsluiten van de stemming en voor het publiceren van de uitslag te stemmen indien hij dat nog niet gedaan zou hebben. Zijn stem herzien is niet toegestaan.

Puck 5 dec 2004 19:12 (CET)Reageren

Ik stel voor dat een stemmingcoöordinator als eerste moet stemmem, als hij hij zijn stemrecht wil behouden. Daarna mag hij wel van stem veranderen - net als ieder ander - maar niet alsnog stemmen. Dat geeft duideijkheid aan de stemmers, maar bewaart het principe one-persone-one-vote. Als laatste stemmen lijkt mij niet zo verstandig omdat: [1] er onduidelijkheid bestaat over zijn opinie, motivaties e.d.; [2] Hij bij een gelijk aantal stemmmen ineens na de sluiting de verkiezingen kan bepalen met vervelende gevolgen vandien. [3] er onaangename druk op de coördinator kan ontstaan betreffende #2.

Ook vind ik het belangrijk dat er duidelijkheid komt of de stemmingscoördinator mag reageren op de inhoud van standpunten in het stemlokaal waar hij het niet mee eens is. gidonb 5 dec 2004 19:31 (CET)Reageren

Stemcoördinator/Ontwerp[brontekst bewerken]

Bemoeial,

Van 23 oktober 2004 tot 3 augustus 2005 heb jij gewerkt aan Wikipedia:Stemcoördinator/Voorstel. Gedurende meer dan 2 jaar is er niets meer gebeurd met deze ontwerppagina.

Daarom de volgende acties:

Dank voor uw begrip,

Castruccio 16 dec 2007 12:05 (CET)Reageren