Overleg categorie:Bus

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het “Krakeling-concept” Het zo genoemde concept, is een openbaar vervoer lijn constructie die het hoogste rendement voor de vervoerder zal opleveren.

Belangrijk onderdeel van dit concept is: Een ov-lijn/lus mag geen te lange rijtijd bedragen. (niet langer dan 40 minuten is gewenst).

Een te rijden lijn/lus is éénrichtingsverkeer alleen doorbroken door kruisingen, indien er meerdere lijnen/lussen te realiseren zijn. Een ov-buslijn zal nooit langs dezelfde route een retourrit plegen. Voordelen zijn hier de kostenbesparing op de inrichting van infastructuur, en minder onbeladen kilometers. Nadelen zijn de derving van reclamegelden doordat er maar langs één zijde van de route abri's en haltepalen staan.

Vertrek en aankomsttijden zullen non stop een horizontale programmering hebben. Gewenst is hierbij de aansluitingen op overige ov systemen, doch niet noodzakelijk. Voordelen: Passagiers zullen gemakkelijk de aankomst en vertrektijden onthouden, waardoor het nemen van de bus figuurlijk gesproken, laagdrempelig zal worden.

==Bus of autobus? M.i. zou je deze categorie autobus moeten noemen. Zie de eerste alinea in het gelijknamige artikel. Gerard53 25 jun 2006 20:54 (CEST)[reageer]