Naar inhoud springen

Overleg categorie:Protowetenschap

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Maxwvb

Als "protowetenschap" "geen wetenschap" is, en "dus" ook niet in die categorie hoort, zoals de nominator stelt, dan geldt dat evenzeer voor "pseudowetenschap". "Protowetenschap" lijkt mij nu net een handig hybride concept om de kloof tussen "oude" en "nieuwe" wetenschap enigszins te dichten.

Niet iedereen is evenzeer gedesensitiseerd voor fenomenen die zich in hun omgeving ("de" werkelijkheid) voordoen[1], en zintuigelijke afstomping en psychic numbing zijn op hun retour. Simpelweg omdat het "kwaliteiten" zijn die onze soort, wil zij nog langer overleven, zich niet meer kan permitteren.

M.a.w.: houd er eens mee op om God te spelen: die is namelijk al zo'n 120 jaar dood – volgens Nietzsche gestorven aan z'n medelijden met mensen zoals jij en ik.

Bert56 14 dec 2008 13:46 (CET)Reageren

Pseudowetenschap heb ik ook uit de cat wetenschap gehaald idd. Protowetenschap is idd een prachtig concept en ik vind het als lemma ook erg leuk, maar om van ieder concept meteen maar een aparte subcat binnen catwetenschap te maken gaat mij in ieder geval wat ver. Vandaar de verwijderdnominatie. We merken vanzelf of het behouden blijft of niet. En waarom je vervolgens met allerlei onzincitaatjes gaat strooien weet ik niet. ALs het de bedoeling is dat ik achteroversla van je eruditie moet ik je teleurstellen. max 14 dec 2008 13:50 (CET)Reageren
Zou je wel zelf een andere categorie toe willen voegen Max? Weescategoriën dienen geen nut. Ciell 20 jan 2009 10:07 (CET)Reageren
Ben bezig ciell. max 20 jan 2009 10:08 (CET). Jezus wat een ongeduld. max 20 jan 2009 10:09 (CET)Reageren