Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:81.11.143.165

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

geachte gebruiker van dit ip-address,

Welkom bij de nederlandse wikipedia. U heeft de auteursrechten melding bij constipatie verwijderd, zonder het auteursrechtelijke probleem op te lossen.

Alle bijdragen op wikiepdia moeten onder de GFDL licintie beschikbaar zijn. U dient dus of het voorliggende stuk van scatch af aan opnieuw te schrijven, of er zoveel informatie aan toe te voegen en het bestaande zo te herschrijven dat van het auteursrecht geen sprake meer is. Of u bent zelf de schrijver van het artikel in de pdf, maar dan moet u op de overleg pagina even aangeven.

Z.

---

Geachte,

Ik ben Gijs Garré, prof aan de KU Leuven. Het artikel in kwestie waar u zo graag naar schijnt te linken, is geschreven door een hooggewaardeerde collega van mij, met name dhr. Jean-Luc Bogaert. Ik weet zeker dat hij hier geen probleem van maakt; indien u hiervan echter schriftelijke conformatie nodig acht, zal hij deze zonder mankeren verlenen. Daar ik echter niet goed thuis ben in het gebruik van internet-encyclopediën, weet ik niet hoe ik dit "op de overleg pagina even aangeef"... Zou u dit even voor mij kunnen doen?

Dank bij voorbaat, en mijn oprechte excuses voor het ongemak.

prof. doc. Gijs Garré


Geachte prof. doc. Gijs Garré,

Allereerst vriendelijk dank voor uw reactie. Ik kopieer deze naar de betreffende overleg pagina op Overleg:Constipatie. U kunt deze zelf bewerken op dezelfde manier als het artikel. Zoudt u uw collega willen vragen dit te bevestigen?

Excuus als we wat streng zijn inzake auteursrechten - juist omdat we een zeer open gemeenschap zijn, zijn we zeer alert op dit soort zaken.

met vriendelijke groet,

Z.

Geachte,


Ik heb zonet telefonisch contact gehad met mijn collega, en hij heeft herhaald dat hij er geen enkel probleem mee heeft zijn werk hier op Wikipedia te zien verschijnen. Ik weet echter niet of deze mondelinge overeenkomst voor jullie volstaat... Laat het mij gerust weten!

En inderdaad, de zogenaamde overlegpagina's werken in se net als normale Wikipedia-pagina's --- niet dat ik daar zoveel ervaring mee heb. Ik heb hiernet trouwens op het plusje naast "bewerk" geklikt; ik ben benieuwd waar dat me zal heen brengen.


Met vriendelijke groeten,

prof. doc. Gijs Garré

prof. doc. Gijs Garré,
Het is prettig te horen dat uw collega er geen probleem mee heeft zijn werk hier op wikipedia te zien. Het lijkt me voldoende dat u dat hier namens hem verklaart - wij geloven iedereen hier op zijn of haar woord.
Wel is het belangrijk dat uw collega zich ook realiseert dat de tekst onder de GFDL licentie verder door anderen verspreid en bewerkt kan worden. Zo is er bijvoorbeeld ook wel eens gesproken over een cd-rom editie. Onder de gfdl licentie kunnen anderen de tekst ook verder bewerken. Wel horen altijd de voornaamste schrijvers genoemd te worden. Kunt u hem vragen of hij/zij zich daarin kan vinden?
Overigens heb ik die vervelende {{ auteursrechten }} melding na uw vorige antwoord maar weggehaald; het lijkt er op dat alles in orde is en komt. :-)
Z.