Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:81.69.157.94

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 19 jaar geleden door Danielm

Vraagje, u heeft net TITAAN aangemaakt, maar de manier waarop het geschreven is suggereert dat het van een andere bron overgenomen is. Klopt dit? Danielm 12 feb 2005 12:23 (CET)Reageren

Hallo Daniel, Bedankt voor je reactie. Ik ben zelf werkzaam bij het C2Sc in Ede als bedrijfsarchitect generieke C2 systemen. TITAAN is een door dit centrum bedacht acroniem van Theatre Independant Tactical Army & Airforce Network.

Ik begrijp dus niet helemaal je opmerking over de manier waarop het geschreven is. Kun je dat nog even toelichten?

Marco

Een artikel wordt meestal voor een bepaalde doelgroep geschreven. De doelgroep van Wikipedia is anoniem publiek. Als je proeft dat een artikel bepaalde voorkennis of zoiets verwacht is dat een aanwijzing dat het ergens anders vandaan komt. Omdat een hoop mensen er een handje van hebben auteursrechten te schenden is het altijd even handig dit na te vragen.
Dit artikel in detail gaat van een voorkennis uit dat men al weet wat TITAAN is, althans er staat in de eerste alinea wel iets dat één of ander C2SC een Legodoos ontwikkeld heeft, maar niet wat TITAAN nou is. In de rest van het artikel staat alleen het gebruik van TITAAN beschreven.
Overigens heeft je artikel last van een epidemie van de Engelse ziekte. Bijvoorbeeld "computer systemen" is 1 woord. "C2 systemen" is in het Nederlands 1 woord (dus de spelling wordt C2-systemen), "tele conferencies" is ook 1 woord en bevat nog een anglicisme -> "teleconferenties" is juist. "NATO partners" is ook 1 woord en wordt natuurlijk NAVO-partners. Enzovoorts.
Danielm 12 feb 2005 14:20 (CET)Reageren
Bij het artikel over ISIS is er hetzelfde probleem en ik snap niet wat het is of waar het over gaatBean 19 12 feb 2005 15:15 (CET)Reageren
Daniel, je hebt gelijk. Ik verwacht deels een stuk voorkennis over TITAAN. Ik heb zelf namelijk het handboek daarvoor geschreven. Ben echter zo enthousiast over het product, dat ik te hard van stapel loop.

Ik ben ook blij met je taalkundige opmerkingen. Onze ICT wereld is inderdaad nogal ver-engelst. Wat me wel bevreemdt is dat mijn tekst zomaar is aangepast. Door wie?

Zo te zien heeft gebruiker Rob Hooft er een "werk-in-uitvoering"-sjabloon op geplaatst. (Dat gebeurt vaak als een artikel nog niet kwalitatief in orde is.) Dat kan je zo weer weghalen. Voor de rest is er niets gewijzigd. Danielm 13 feb 2005 20:27 (CET)Reageren
P.s. Ben zelf technisch informaticus, Wikipedia is inderdaad heilig vergeleken met wat veel vakgenoten soms neerschrijven :)