Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:A.Druten/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Weather Risk Management (WRM)[brontekst bewerken]

Weather Risk Management is een functionaliteit die wordt gebruikt bij systemen die te doen krijgen met hevige weersomstandigheden. Het is een term in de branche van energie, transport, openbaar vervoer, en vele andere industrieën.

In dit artikel ligt de focus op de branche van Energie en Zonne-energie.

Op gebied van zonnepanelen op water is Weather Risk Management een unieke uitvinding. Wanneer er heftige weersomstandigheden zijn, kan er torsie ontstaan. Dit betekend dat de wind en de golfslag op de achterzijde van de panelen slaat. Als met deze omstandigheden geen activiteit op het zonne-eiland ontstaat slaan de panelen of de drijflichamen kapot.


Het voordeel van de WRM-Functionaliteit[brontekst bewerken]

Door middel van de WRM-functie kan dit zonne-eiland schade voorkomen. Wanneer er golfslag van 1 meter en of windkracht 8 of zwaarder is, stopt het eiland met het opwekken van zonne-energie. Met deze weersomstandigheden draait het eiland door middel van een sensor in de goede positie zodat de wind en de golfslag precies over het eiland heen gaan. Hiermee voorkomt de zonnecentrale grote schade en als de storm is gestild, kan het eiland weer in de juiste positie van de zon energie opwekken.