Overleg gebruiker:Arto

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Martijn in het onderwerp Marhaenisme

Marhaenisme[brontekst bewerken]

Hai Arto, salam kenal!

Ik vind op de site die je geeft ook: Marhaen (meaning farmer in Sundanese) was the name given by Sukarno to a man he claimed to have met in 1930 while cycling through the countryside near Bandung.
Mijn bron was de indonesische wikipedia en een cache van google (want de echte pagina duurde te lang, zie hier en de cache hier; ik heb de tekst even geopieerd naar notepad. Als je hem wilt lezen, kan dat natuurlijk, mocht de link niet werken. Wel in het Indonesisch) die het uit de biografie van Cindy Adams had en nog een paar sites. Ik zal morgen eens proberen te kijken of marhaen echt sundanees is...en of het een naam is of boer betekent. Bovendien is Sundanees volgens mij geen Maleis, hoewel het er verwant mee is.

Kalau ada yang kurang lagi, bilang aja, ya! Martijn →!?← 13 jun 2007 20:41 (CEST)Reageren

Nog een toevoeging: ik heb marhaen niet gevonden in woordenboeken Sundanees (vier stuks). Wel in verschillende woordenboeken Indonesisch, als marhaen of marhain, dat volgens Teeuw "proletariër" betekent... Of het nu een vinding (neologisme naar de naam van die boer?) van Soekarno is of dat het al een bestaand woord was vóór de ontwikkeling van zijn ideologie, durf ik nog niet te zeggen. Sundanees is het in ieder geval niet, lijkt me. Groet, Martijn →!?← 14 jun 2007 10:13 (CEST)Reageren