Overleg gebruiker:BonteKraai/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Op Wikipedia:Relevantie per onderwerp dient de tekst dat voetballers [relevant zijn] die minimaal een officiële wedstrijd op het hoogste niveau hebben gespeeld voor een voetbalclub uit het betaald voetbal te worden vervangen door: voetballers [relevant zijn] die minimaal 90 minuten hebben gespeeld voor een betaald voetbalclub uit de ere- of eerste divisie van hun land. De vermelding van gezaghebbende en betrouwbare bronnen is gewenst/verplicht. Een voetballer die deze norm (nog) niet haalt, kan eveneens relevant zijn als dat blijkt uit gezaghebbende en betrouwbare bronnen. De gerealiseerde speelduur kan blijken uit een statistische bron.

Tevens zou dit een richtlijn moeten worden, dus verwijderen van de "voorstelpagina".

Toelichting:

De laatste tijd is er veel discussie over E-waarde en relevantie. Een van de zaken die althans mij merkwaardig voorkomt, is de kritiekloze aanwezigheid van duizenden voetballers die zodra ze een minuut hebben gespeeld bij een betaald voetbalclub, voor de eeuwigheid worden opgenomen in de encyclopedie. Ik stel derhalve een herziening voor van het relevantiecriterium voor voetballers. Mijn voorstel is dat enkel voetballers die tenminste een hele wedstrijd hebben gespeeld, of meerdere wedstrijden met een totaal van 90 minuten, in de hoogste twee divisies betaald voetbal van hun land, opgenomen worden, of blijven, in de encyclopedie. Anderen slechts bij uitzondering.

(Mogelijk moet ook overlegd worden, of meegenomen in deze of een andere peiling, of vermelding in de sportkolom van de krant een voldoende bron is.)