Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Bouwkeramiek/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 maanden geleden door Bouwkeramiek in het onderwerp Graag feedback op artikel

Graag feedback op artikel[brontekst bewerken]

Beste ervaren Wikipediamensen, Kan en van jullie mij begeleiden met het gereedmaken van een pagina? De tekst hieronder is aangepast nadat de pagina over Brick Valley is verwijderd.

Brick Valley is een samenwerkingsinitiatief tussen vier baksteenfabrikanten - Caprice, Rodruza, Vandersanden en Wienerberger - gericht op het bevorderen van een duurzame energievoorziening voor de toekomst. Het werd officieel opgericht met de ondertekening van de oprichtingsakte in december 2021, onder toezicht van een notaris.

Geografisch bevindt Brick Valley zich ten oosten van Arnhem, ten westen van de Duitse grens, ten zuiden van de A12 en ten noorden van de Rijn. Lokale namen voor dit gebied zijn Gelders Eiland en De Liemers, en het staat bekend om zijn lange geschiedenis in de productie van bakstenen en dakpannen.

De baksteenfabrikanten achter Brick Valley streven ernaar om via gezamenlijke inspanningen een klimaatneutrale productie van straat- en metselbakstenen te realiseren. Dit omvat het betrekken van diverse organisaties, instellingen en de gemeenschap om duurzame energieopwekking te bevorderen en de Nederlandse energietransitie te versnellen.

Belangrijke aspecten van Brick Valley zijn onder meer:

Een nauwe samenwerking tussen industrie, kennisinstellingen, overheden en gemeenschappen, met als gezamenlijke ambitie een emissievrije toekomst. Het project is een prominent onderdeel van het koplopersprogramma van Cluster 6 en wordt erkend door de provincie Gelderland als bijdrage aan de nationale klimaatdoelstellingen. Brick Valley produceert dagelijks meer dan 1 miljoen straatbakstenen en honderdduizenden metselbakstenen, die bijdragen aan de bouwsector in Nederland. Het initiatief richt zich op het realiseren van een CO2-reductie van 65.000 ton per jaar tegen 2030, wat neerkomt op meer dan 50% reductie ten opzichte van 2020. Om deze doelen te bereiken, zijn er vier actielijnen geïdentificeerd, gebaseerd op de Technology Roadmap Bouwkeramiek 2030:

Gebruik van waterstof geproduceerd in Nederland of geïmporteerd. Elektrificatie van processen, waaronder het gebruik van waterpompen en aanpassingen aan ovens. Gebruik van biogas, afhankelijk van beschikbare biomassa in de omgeving, zoals mestvergisting. Verkenning van mogelijkheden voor CCS(U) (Carbon Capture and Storage/Utilization) voor gasvormige verbrandingsprocessen en procesemissies uit klei. Door deze maatregelen te implementeren, streeft Brick Valley ernaar bij te dragen aan een duurzame toekomst en de transitie naar schone energie in Nederland te bevorderen.

Bouwkeramiek (overleg) 19 mrt 2024 15:10 (CET)Reageren