Overleg gebruiker:Ed solie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 maanden geleden door Ed solie in het onderwerp Maandblad De Schacht

Welkom bij Wikipedia! Ik ben blij te vernemen dat Jommeke zal blijven bestaan wanneer Jef Neys het niet meer kan doen. Het was vroeger ook mijn favoriete strip. Walter 11 mei 2004 13:02 (CEST)Reageren

Externe link[brontekst bewerken]

Opgelet! Externe link(s)

Beste Ed solie, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, waaronder Hombeek, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.


Engels English version

Maandblad De Schacht[brontekst bewerken]

  • Het oudste maandblad van Vlaanderen.
  • Op 1 januari 1947 verscheen het eerste nummer van 'De Schacht'. Het oorspronkelijke doel was een contactblaadje te maken voor de Hombeekse jongens die in de diverse kazernes in België en Duitsland hun legerdienst vervulden. Via De Schacht werden onze jongens op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen in hun dorp. MILAC-nationaal heeft zelfs verklaard dat 'De Schacht' het oudste soldatencontactblaadje was in België dat een vaste verbinding was met de soldaten uit Hombeek.
  • In 1949 groeide 'De Schacht' uit tot een maandblad waarin plaats was voor nieuws van alle Hombeekse verenigingen, van welke religie of politieke kleur ook, zonder reclame of winstoogmerk.
  • 1955 betekent de start van de abonnementen op 'De Schacht'. Iedereen kon en kan zich abonneren op het maandblad 'De Schacht'.
  • Het is een onafhankelijk informatieblad geworden over het boeiende maar ook bloeiende verenigingsleven in Hombeek, met in de mate van het mogelijke een burgerlijke stand met de geboorten, overlijdens, en huwelijken. De laatste bladzijde omvat een  overzichtelijke agenda van alle activiteiten van alle verenigingen van Hombeek. Jaarlijks wordt de abonnementen-lijst bezorgd, als bijlage bij het nummer van januari, omvattende, naam, adres en telefoonnummer van alle abonnementen.
  • Wie 'De Schacht' leest is op de hoogte van het leven in Hombeek, is op de hoogte van de plaatselijke activiteiten, weet wat er gebeurt in de verschillende verenigingen. De Schacht wordt gemaakt door de Hombeekse mensen én voor al wie met Hombeek begaan is.
  • https://sites.google.com/site/deschachtinfo/info

Ed solie (overleg) 8 aug 2023 17:27 (CEST)Reageren