Overleg gebruiker:Kroezzio/De Porceleyne Fles

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De fabriek is gevestigd in Delft. Bij de fabriek is een museum en een showroom. Tot de dag van vandaag wordt het aardewerk van Royal Delft in deze fabriek vervaardigd. De klassieke stukken worden hier gebakken, met de hand beschilderd, geglazuurd en nog een keer gebakken, waarna het eindproduct door een keuring gaat alvorens het in de showroom terecht komt.

Collecties[brontekst bewerken]

Royal Delft maakt naast Delfts Blauw aardewerk ook nog andere soorten aardewerk, deze vallen onder ofwel Klassiek aardewerk of Modern aardewerk.

Klassiek[brontekst bewerken]

Delfts Blauw[brontekst bewerken]

Onder deze collectie vallen de klassieke stukken van Royal Delft, deze stukken zijn met de hand beschilderd.

Polychroom[brontekst bewerken]

De Polychroom collectie is meer kleurrijk. Dit aardewerk wordt ook wel majolica genoemd, wat is geïnspireerd op aardewerk uit Spanje en Italië.

Pijnacker[brontekst bewerken]

De Pijnackercollectie is een van de duurste collecties van Royal Delft. Bij dit aardewerk wordt gebruik gemaakt van de kleuren rood, blauw en goud. Deze collectie is een interpretatie op het Japanse Imari-aardewerk.

Delfts Zwart[brontekst bewerken]

Delfts Zwart is een collectie die is geïnspireerd op Chinees lakwerk. Deze collectie is in het zwart uitgevoerd, met daarnaast nog enkele andere kleuren.

Modern[brontekst bewerken]

Nijntje[brontekst bewerken]

De Nijntje collectie is geschilderd in Delfts blauw. Deze collectie is gemaakt vanwege de populariteit van Nijntje (Miffy) in het buitenland.

New Delft[brontekst bewerken]

New Delft is een collectie die is gecreëerd door Jacob de Baan, in deze collectie draait het voornamelijk om de ouderwetse merktekens die prominent op een wit bord of kopje zijn geplaatst. De borden en kopjes hebben een moderne ovale vorm.

Piet Hein Eek[brontekst bewerken]

De collectie van Piet Hein Eek is ook modern, in deze collectie zijn enkele aspecten van klassieke Royal Delft borden terug te vinden.

Diskus[brontekst bewerken]

De diskus-bordencollectie bestaat uit grote borden met daarop spreuken geschreven in de vorm van een spiraal van buiten naar binnen. Deze borden zijn ontworpen door het bureau Skylla.

Externe Links[brontekst bewerken]