Overleg gebruiker:Lucmatt

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Muijz in het onderwerp Syndicus van de Vereniging van Mede-eigenaars

Mede-egendom (België)[brontekst bewerken]

Specialist terzake? Ik ben wat begonnen over syndicus, maar daar weet jij beslist meer over. dank bij voorbaat. Door de wol geverfd 8 jan 2010 22:53 (CET)Reageren

Zeker geen specialist (jurist) terzake, maar wel een ervaringdeskundige.

Je tekst lijkt me de sfeer weer te geven van rond 1924 (de wet van voor 1994), maar het is klassiek en in feite normaal dat deze uitleg nog gegeven wordt.

De wet van 1924 heeft regels ingevoerd voor de gewone mede-eigendom (het huidige artikel 577-2 BW) en de wet van 1994 (artikels 577-3 tot 577-14 BW) de regels in verband met de gedwongen mede-eigendom o.a. het feit dat het beheer van de gemene delen werd toevertrouwd aan een nieuwe rechtspersoon: de vereniging van mede-eigenaars (één per bebouwd onroerend goed in gedwongen onverdeelde mede-eigendom).

Daarnaast is een doorverwijs pagina nodig voor het woord syndicus, want er zijn de syndicus van de VME (België), de syndicus van de voorlopige bewindvoerders (België) (één per gerechtelijk arrondissement), de syndicus van de deurwaarders (België) (idem), in Zwitserland wordt de burgemeester soms syndicus genoemd, etc ... .

Ik zal de pagina syndicus nu ietwat aanpassen, de overlegpagina aanvullen maar ten gronde wil ik wel een ruimere bijdrage leveren na Pasen, gezien mijn nogal drukke agenda.

Lucmatt 9 jan 2010 12:09 (CET)Reageren


Syndicus van de Vereniging van Mede-eigenaars[brontekst bewerken]

Artikel dient te worden geactualiseerd, want de in de huidige versie genoemde datum van 1 september 2010 is al voorbij. Muijz 4 okt 2010 21:53 (CEST)Reageren

(Ik heb het woord immobiliën geschrapt daar dit Belgisch-Nederlands is. Algemeen gebruikt in ons taalgebeid is onroerend goed of vastgoed.)