Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Monnebak/Kladblok

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Monnebak

== Progressive mental alignment == argumentatie

Het behoort tot de alternatieve behandeling, pseudowetenschap en empirische wetenschap. De onderbouw kan vaak alleen door ervaring worden gestaafd doordat de wetenschap nog niet kan aantonen hoe emoties en de hersenen effectief werken. De resultaten van de alternatieven doen dat wel.
De alternatieve behandelingen boeken ondertussen wel zeer snel veld op hun terrein en hun werking kan na verloop van tijd niet worden ontkend. Al zijn ze omstreden. In vergelijk met de traditionele geneeskunde die het vaak ook moet aflaten en ontoereikend is. De uitspraak van 'het zit tussen je oren' komt van de traditionele geneeskunde die de zieke als niet meer te helpen bestempeld tenzij nog door psychologen of psychiatrie en dan nog.
In Wikipedia staat 'pseudowetenschap als zwaarbeladen' wat echter ten onrechte is. Mensen zijn zeer sterk op zoek naar hulp wanneer de geneeskunde hen laat vallen en die komt uit die zwaarbeladen hoek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de methodieken die kunnen helpen elkaar zeer snel opvolgen en steeds worden verbeterd.
De alternatieven ontstaan nu net omdat de mensen geen raad meer weten met hun kwaal en iemand een oplossing kan bieden.
Mensen die zwaar worden misbruikt, PTSS, en vele anderen psychosomatische aandoeningen kunnen niet met pillen worden genezen, hooguit worden verdoezeld.
Het blindelings vertrouwen in de traditionele geneeskunde is dikwijls onterecht geworden. Daarmee refereer ik naar enkele zoals antibiotica, antidepressiva, burn-out, fybromyalgie.
Wikipedia zou zo een bron kunnen zijn voor betere informatie naar de bevolking toe. Mensen zoeken het toch op als ze in de steek worden gelaten.
Mijn essay om bij te dragen op dit vlak wordt dus begrijpelijk en waarvan ik ook op de hoogte was, heel snel weg gedrukt.
Er staat nog Psych-K, Per-K, PRI enz... te wachten om behandeld te worden.
Ik kan begrijpen dat mijn stijl niet zo goed mag zijn, vandaar een coachprogramma begonnen en hopen dat ik een betere schrijver mag worden.

Als noot kan ik nog toevoegen, mensen die me ergens kunnen mee helpen om het imago van NE of ZP, en de stijl, graag, zelfs tips welkom.Monnebak (overleg) 24 aug 2016 21:58 (CEST)Reageren