Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:O'Barend

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 19 jaar geleden door O'Barend

Beste O'Barend. Waarschijnlijk hebben we al contact gehad op Overleg:Geloof, maar langs deze weg nogmaals van harte welkom op Wikipedia. Groeten, Falcongj 11 nov 2004 21:09 (CET)Reageren



Geachte O'Barend. Welkom bij Wikipedia. Ik begrijp dat u het niet eens was met mijn opmerking "Herstel vandalisme 62.234.146.168" bij het terugdraaien van uw wijziging. Als de wijziging alleen had bestaan uit de toevoeging "in extreme situaties ook" dan had ik dat zeker niet als vandalisme bestempeld. Echter, de wijziging ([1]) bestond eveneens uit

  1. het verwijderen van het artikel uit de categorie 'Religie'
  2. het verwijderen van het onderdeel 'Citaten'
  3. het verwijderen van de links naar het zelfde onderwerp in de talen Duits, Engels, Ests, Frans, Hongaars en Spaans

Deze 3 punten deden mij besluiten de wijziging als vandalisme te kenmerken.

De zin

"Als geloof een overtuiging is kan dat leiden tot fanatisme."

is in mijn opinie een vreemde zin omdat volgens mij bij geloof altijd sprake van overtuiging. Ik ben het daarom met u eens dat die zin aangepast moet worden. Echter in de door u aangebrachte wijziging bleef het deel van de zin "Als geloof een overtuiging is" staan. Ik stel voor om de zin te veranderen in

"In extreme situaties kan geloof leiden tot fanatisme."

De door u aangebrachte toevoeging "in extreme situaties ook" was voor mij niet de rede de wijziging te beschouwen als vandalisme en was volgens mij ook nauwelijks een verbetering. Er staat dan immers nog steeds dat overtuiging een essentiële voorwaarde is om een geloof in bepaalde situaties te laten leiden tot fanatisme.

Door de structuur van Wikipedie kan iedereen zonder aanmelden wijzigingen aanbrengen op (nagenoeg) elk artikel. Dat brengt zoals u zult begrijpen de nodige ongewenste wijzigingen, met name door anonieme (d.w.z. niet ingelogde) gebruikers. Het zijn derhalve dat soort wijzigingen die extra critisch nagelopen worden.

Ik hoop dat ik hiermee heb duidelijk gemaakt waarom uw wijziging gisteren door mij is teruggedraaid.

Met vriendelijke groeten, --Robotje 12 nov 2004 04:05 (CET)Reageren


Geachte Robotje, Juist mijn bescheidenheid gaf me die eerste wijziging in, minimaal, als reactie op de kwetsende gedachtengang achter de reactie. Het stond er bewust, lees ook maar de laatste zin van die pericoop. Zoals ik ook aan Falcongj schreef: ik zal er nog eens naar kijken, want dit misstaat hoe dan ook in een 'pedie': is daar niks zinnigers, niks méér over te zeggen?

Hoe het kon dat er delen verdwenen? Geen idee! Al geef ik direkt toe dat als dit een en dezelfde wijziging was, dan was ik het. Juist onbedoeld, want het 1ste citaat is precies het meestzeggend: Paulus schrijft "Wat is geloof? Het is de absolute zekerheid" enz. Inderdaad: natuurlijk overtuiging en niks minder.

Als dat over enige tijd nog niet gedaan is door een ander, dan probeer ik dit onderwerp tzt. meer body te geven. Momenteel: tijdgebrek!

Hartelijk groetend, --O'Barend 13 nov 2004 00:16 (CET)Reageren


Hallo O'Barend, Na wat onderzoek ben ik er van overtuigd (🙂) dat het verwijderen van die 3 blokken onopzettelijk kan, en waarschijnlijk zelfs is, gebeurd. Normaal wordt een verandering aangebracht door eerst op de link <bewerk> te klikken bovenaan de pagina, de tekst te veranderen en daarna op <Pagina opslaan> te klikken. In dit geval is zo goed als zeker eerst op <geschiedenis>, vervolgens op de link <31 mei 2004 12:35> geklikt en daarna pas op <bewerk> geklikt. Hiermee is het mogelijk om een oudere versie te bewerken. Soms is dit een gewenste functionaliteit (bijvoorbeeld om een oudere versie te herstellen), maar in andere gevallen niet. Daarom wordt er een waarschuwing in een vetgedrukt lettertype getoond als een gebruiker begint aan het bewerken van een oudere versie. Door onbekendheid met de wiki-software zal u die waarschuwing niet gezien of niet begrepen hebben. Het was immers uw eerste modificatie. Ik kan daarom nu goed begrijpen dat de term 'vandalisme' als toelichting op mijn correctie als ongepast over kwam. Ik hoop dat dit u er niet van weerhoud om in de toekomst zo nu en dan een bijdrage te leveren aan Wikipedia. Met vriendelijke groeten, Robotje 13 nov 2004 14:49 (CET)Reageren


Dag Robotje, Mijn ervaringen op Internet zijn doorgaans boeiend en positief. Zo is ook het Wikipedia initiatief een interessant concept. Dat zo'n proces alleen een goed resultaat blijft bieden met oplettende 'redacteuren' spreekt voor zich. Goed werk.

Tot later, --O'Barend 13 nov 2004 22:26 (CET)Reageren