Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Paintballdenhaag

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door Qw1zz in het onderwerp Reclame artikel Paintball

Paintball geschiendenis

Deze pistolen voor het Devillers-systeem dateren vanaf het jaar 1901 en werden vooral in Luik gemaakt door de firma Ancion Marx. Ze hadden kieplopen en waren meestal cal. 44 Russian, dus gebruikten normale koperen hulzen, centraalvuur. Je moest je dan ook niet vergissen ......... Aan de trekkerbeugel waren metalen kappen bevestigd om de schiethand te beschermen. Bij het kiepen van de loop werd de lege huls meteen uitgestoten.

De pistolen werden net als de echte duelpistolen per paar geleverd in een luxe houten kist met de nodigde herlaadspullen. De waskogels bestonden uit een mengsel van was, talg en barium. In de zomer werden de wasbollen gekoeld bewaard of wat steviger gemaakt dan in de winter. Later werden ook wel kogelpunten van krijt en grafiet gebruikt. De aandrijving van waskogel gebeurde niet door zwartkruit of ander kruit maar alleen door de geplaatste slaghoedjes die voor jachtgeweren bestemd waren. Deze waskogels kwamen desondanks toch flink hard aan en dus waren er stevige pakken nodig om je te beschermen. Bij de juiste temperatuur waren de schoten heel zuiver tot een meter of 20 afstand. Overigens werd ook aangeraden om 20 minimaal meter afstand te houden om blauwe plekken te vermijden.

Er ontstonden in België en Frankrijk veel verenigingen waar men tot aan 1914 in wedstrijdverband de "duelsport" beoefende. In en na de eerste wereldoorlog was dat afgelopen omdat er weinig tijd, geld en belangstelling meer voor was en veel wapens verboden waren.

Toch kun je dit duel-schieten met wasbollen zien als voorloper van het paintballen, maar paintball is natuurlijk wel veel dynamischer en veiliger.

www.paintballdenhaag.nl www.indoorpaintball.nu


Reclame artikel Paintball[brontekst bewerken]

Waarom zet je ditzelfde verhaal als hierboven in het engels op de paintball pagina neer? Zet het de volgende keer aub meteen in het Nederlands neer en gelieve geen reclame te maken. --Qw1zz 16 dec 2008 19:11 (CET)Reageren