Overleg gebruiker:Vidjay

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Paul-MD

Wanneer je iets verwijdert dat ik heb aangemaakt, laat mij dat graag weten middels een bericht.

Rechtswinkel Tilburg

Hoi,

Naar aanleiding van het wissen van de Rechtswinkel/Juridische E.H.B.O. op de pagina van de gemeente Tilburg, schrijf ik dit bericht.

De Rechtswinkel/Juridische E.H.B.O. is weggehaald bij de pagina van de gemeente Tilburg, daar dit geen specifiek Tilburgse instelling zou betreffen. Deze mening deel ik echter niet. De Rechtswinkel in Tilburg is de eerste Rechtswinkel in Nederland die is ontstaan. Daarnaast is de Rechtswinkel een begrip in de gemeente Tilburg. Bovendien bestaat de Rechtswinkel juist vanwege de steun van de gemeente Tilburg in de vorm van subsidie. De uitreiking van het CIVIQ keurmerk is gedaan door Gon Mevis, wethouder van de gemeente Tilburg. Naar aanleiding van onder andere het bovenstaande behoort, mijns inziens, de Rechtswinkel dan ook thuis op deze paginal, daar het een specifiek Tilburgse instelling betreft. Anders zou ik van je graag willen vernemen waarom Interpolis en CZ wel op deze pagina thuis horen.

Hopende je hiermee voldoende te hebben geinformeerd en dat deze organisatie weer terug op de pagina wordt gezet, verblijf ik.

Met vriendelijke groet,

Vidjay

Dag Vidjay, grappige manier van overleggen heb je. Maar goed.
Natuurlijk hoort Interpolis bij Tilburg: het bedrijf is ontstaan vanuit het Tilburgse NCB, maar bovenal: het hoofdkantoor staat in Tilburg.
Het verschijnsel ‘rechtswinkel’ is niet specifiek Tilburgs. Zelfs de werkwijze is niet specifiek Tilburgs, zie bijvoorbeeld de rechtswinkel in Utrecht. Dat de gemeente subsidieert, maakt het nog geen specifiek Tilburgse instelling, lijkt me. Het klopt dat het de eerste rechtswinkel in Nederland was, maar bijvoorbeeld het Amsterdams Advocaten Kollectief (AAK) was er eerder als juridische dienstverlener aan laagbetaalden.
Natuurlijk heb ik er geen zin in om telkens jouw toevoeging weg te halen. Laten we even afwachten of anderen reageren. Oké?

Tip: berichten kan je ondertekenen met vier tildes, dus met ~~~~. Paul-MD 19 mei 2007 23:12 (CEST)Reageren