Overleg gebruiker:Vis met 1 oog

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg


Oneigenlijke of oneigenlijk integraal?[brontekst bewerken]

Ik zie dat u op een artikel over de 'integraaltest' dat ik pas schreef de benaming 'oneigenlijke integraal' wijzigde in 'oneigenlijk integraal. Volgens de officiële woordenlijst van de Nederlandse Taalunie is het woord 'integraal' in de wiskundige betekenis mannelijk. Bijgevolg moet het 'oneigenlijkE' zijn. Neem bijvoorbeeld het mannelijk woord 'wagen' dan zegt toch ook 'de grote wagen', en niet 'de groot wagen'. Ook het basisartikel over de Oneigenlijke integraal op Wikipedia wordt zo geschreven. Ik wil zeker vermijden dat we het om beurt veranderen, vandaar dit overlegbericht. Kan jij er weer 'oneigenlijke' van maken? Met dank, 94.225.75.41 12 feb 2021 22:09 (CET)

  • beide kan - bijvoeglijke naamwoorden met 3 of meer lettergrepen verliezen soms/vaak de e aan het einde - eerder een kwestie van (mijn) taalgevoel dan een harde regel - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 12 feb 2021 22:22 (CET)

aanvullingetje op mijn vorig bericht[brontekst bewerken]

Sorry, ik zie dat niet ingelogd was. Mijn wikpipedia gebruiktersnaam is – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hellingspaul (overleg · bijdragen)

  • is akkoord - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 17 feb 2021 15:28 (CET)

Uw reactie op mijn pagina[brontekst bewerken]

Beste vis met 1 oog, U heeft mijn pagina voorgedragen voor directe verwijdering. Dit is onderdeel van mijn geschiedenis PO en we zouden het fijn vinden als de pagina mag blijven bestaan. De pagina is nog niet af er moet dus nog een heleboel bij en we zouden het waarderen als u uw voordrage weer zou intrekken (als dat nog mogelijk is). Zelf heb ik nog weinig verstand van hoe alles werkt dus ik hoop dat u dit bericht leest. eind maart moeten we ons cijfer wel weer terug hebben, dus dan kan u alsnog de pagina verwijderen! Met vriendelijke groet VoormijngeschiedenisPO – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door VoormijngeschiedenisPO (overleg · bijdragen) op 17 feb 2021 om 13:23 uur. PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

  • dan is het wellicht beter op het op uw kladblokpagina te maken - overigens is het onderwerp m.i. niet er encyclopedisch van inhoud - het bevat eigen ideeën en inzichten, iet s wat hier POV wordt genoemd - ik raad u aan eerst te lezen waaraan een artikel moet voldoen, zie Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 17 feb 2021 15:35 (CET)