Overleg gebruiker:Vis met 1 oog

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg

Faculteitconform getal[bewerken]

Dag Vis met 1 oog, Bedankt voor je correcties op bovenstaande pagina. 't Is fraaier zo. Ik heb geaarzeld om een redirect-pagina te maken met de naam "Gelderman-getal". Per slot, er is een lemma met die naam (er staat zelfs "Gelderman getallen") in het boek van Maarten Looijen. Ik deed dat niet, op moeilijk te beschrijven grond(en). Daarom vraag ik je om advies. Toch doen?
Overigens, ik heb (soms) last met het verbinden van een persoonsnaam aan een soort. Ik schreef hierboven "Gelderman-getal", maar het moet (conform een Wikipedia-afspraak?) "geldermangetal" zijn (volgens een "wikipedia-afspraak", met kleine letter). Toch?
Een tweede voorbeeld hierbij. In de vlakke meetkunde is er het "axioma van Playfair". Ik zou soms willen schrijven "Playfair-axioma", maar moet het inderdaad "playfairaxioma" zijn? -- Groet, Daaf Spijker (overleg) 25 aug 2018 14:01 (CEST)

  • hoi Daaf, Die doorverwijzing moet je gewoon aanmaken. Het moet de zoeker niet te moeilijk worden gemaakt. Daarom is een mét en een zónder koppelteken een goed idee. Het gebruik van al dan niet een koppelteken vind ook ik lastig. Ik zou zonder doen omdat het dan goed te lezen/begrijpen is. Verder zou ik kiezen voor axioma van Playfair, vergelijkbaar met de stelling van Pythagoras. Playfairaxioma komt mij Angelsaksisch over. Je kunt ook hier doorverwijzingen maken. groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 25 aug 2018 20:30 (CEST)


Halffluxdiameter[bewerken]

Hallo Vis met een oog. Ik zie dat je mij input wat verbeterd heb. Mooi. Kan je mijn engelstalige bijdrage voor de zelfde topic van draft halen? Zie

https://en.wikipedia.org/wiki/Draft:Half_flux_diameter

Dan moeten de Engelse en Nederlandse versies nog gekoppeld worden.

Alvast bedankt

Han.k1959 (overleg) 25 aug 2018 21:48 (CEST)

  • Ik neem aan dat iemand die een artikel schift of vertaalt inhoudelijk op de hoogte is van het onderwerp. Dat ben ik niet. Vanuit mijn beroepskennis, wat ik wat de kromme van Gauss inhoudt. Verder weet ik weinig tot niets over dit onderwerp. groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 25 aug 2018 23:06 (CEST)

Mijn artikel over Gaston Quidousse[bewerken]

Ik zag dat je enkele kleine wijzigingen hebt aangebracht en vind het nu ook beter. Ik heb Gaston Quidousse gekend (ik woon in dezelfde regio) en had een foto toegevoegd van een van zijn schilderijen dat al geruime tijd in mijn bezit is. Dat is echter weggehaald wegens auteursrechten. Aangezien ik de foto zelf gemaakt heb kan dat toch geen probleem zijn of zie ik dat verkeerd? Gicopelt (overleg) 29 aug 2018 18:55 (CEST)

bedankt, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 29 aug 2018 21:08 (CEST)
Ik heb de foto weggehaald. Het werk van Quidousse is pas ruim 70 jaar na zijn overlijden (in 2069) publiek domein. Waarschijnlijk zijn zijn erfgenamen de aangewezen auteursrechthebbenden van zijn werken, alleen zij gaan dan over vrijgave van auteursrechten tot die tijd. Mvg Sonty (overleg) 29 aug 2018 18:58 (CEST)

Nieuwsbrief 74 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Denise Jansen - Wikimedia Nederland (talk) 10 sep 2018 10:37 (CEST)