Overleg gebruiker:Warddr

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Heb je even niets te doen help dan mee met het aanmaken van artikelen bij rode links op doorverwijspagina's

Wil je liever een maar half correcte redirect een juiste pagina geven, klik dan hier

Je mag deze lijsten natuurlijk ook altijd aanvullen...
Warddr

Warddrhuis.svg Mijn pagina

Mijn overleg

archief 2015
archief 2016
archief 2017
archief ouder


WarddrBOT
Moderatorschap[bewerken]

Beste Warddr, Ik heb vanwege het niet meer voldoen aan het activiteitscriterium op meta gevraagd of je knopjes eraf gehaald kunnen worden. Ik wil je heel graag bedanken voor je jarenlange inzet als moderator. Ik denk dat je ontzettend gemist gaan worden. Hopelijk wordt je in de toekomst weer actiever! Dank, MennoZeeland (overleg) 28 jul 2017 22:55 (CEST)

Er is geen reden om Warddr de modknopjes te ontnemen, want hij is actief genoeg. Trijnstel (overleg) 28 jul 2017 23:34 (CEST)

Verleden tijd van varen[bewerken]

Beste Warddr, allereerst bedankt voor je correcties in het artikel over Adolph Coors. Het zat mij echter dwars dat je onder het mom van het verbeteren van de spelling het woord 'vaarde' naar 'voer' hebt veranderd. Het woord 'vaarde' is namelijk zowel volgens het WikiWoordenboek als volgens het Genootschap Onze Taal een correcte vervoeging van varen. Deze verbetering lijkt me dus onnodig. Met vriendelijke groet, SubjectIsDead (overleg) 2 aug 2017 12:43 (CEST)

Vaarde kan, maar niet in de betekenis van met een boot varen. Zo staat het ook op wikiwoordenboek [1]. Vaarde kan enkel bij de 4e betekenis "onwennig voorkomen, niet meevallen". Na even verder zoeken is daar op wikipedia ook al een paar keer een discussie over geweest Wikipedia:Taalcafé/Archief/201511#Aanpassen_niet-foute_werkwoordsvervoegingen.3B_BTNI.3F. Zoizo baseer ik me op deze lijst Help:Veelvoorkomende_spelfouten/machines waar ik zelf nog wel heel hard oplet en alles nakijk want de bot vervangt veel te veel (engelse titels, quotes, samenstellingen, ...). Als de vervanging van vaarde door voer niet gewenst is kunnen we dit misschien best van die lijst verwijderen. - Warddr (overleg) 2 aug 2017 13:33 (CEST)
Beste Warddr, dit lijkt mij als ik zo naar jouw linkje kijk een discussie waar nooit een einde aan zal komen. Aangezien volgens deze discussie zowel in de Van Dale als in het Groene Boekje de vorm 'voer' gebruikt wordt lijkt me dit voor nu de veiligste optie. Bedankt voor het inzicht SubjectIsDead (overleg) 2 aug 2017 16:49 (CEST)