Overleg sjabloon:Infobox geestelijke

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ontwikkeling van dit sjabloon[brontekst bewerken]

Dit sjabloon ben ik vandaag begonnen, met als doel - in eerste instantie - om het voor geestelijken en allerlei religieuze personen te gaan gebruiken uit alle religies: van paus, dominee en monnik tot lama, imam, rabbijn en yogi. Of dit haalbaar is, weet ik nu nog niet. Daarvoor is input van meer mensen nodig.

Het begin van dit sjabloon is een aangepaste kopie van het Sjabloon:Infobox wetenschapper. Dat kan ertoe leiden, dat bepaalde keuzes niet echt relevant zijn.

Voel je vrij om direct aanpassingen te doen: het "wiu2-sjabloon" geldt slechts in de zin dat het sjabloon nog niet in gebruik is en fouten maken geen gevolgen heeft. Als je niet weet hoe of je wilt eerst overleggen, kan dat natuurlijk ook. Wanneer je deze pagina op je volglijst zet, kun je ook zien wanneer er reacties zijn.

Hartelijk dank voor het meedenken/-werken. Met vriendelijke groet, Davin 29 jun 2009 19:59 (CEST)[reageer]

Ik heb enkele technische wijzigingen aangebracht.
  1. Standaard wordt nu het portaal Religie getoond, maar ik weet niet zeker of dit de bedoeling is.
  2. De tekst "foto gewenst" wordt nu grijs weergegeven. Ik heb juist vandaag uitgevogeld hoe je kunt voorkomen dat hij blauw wordt.
  3. Foto tonen via image. Voordeel is dat de onderschrifttekst ook te zien is als je de cursor boven de foto houdt. Een andere breedte kan facultatief worden opgegeven via de parameter breedte.
  4. Fotogewenst verwijderd. Dit was een noodgreep om een grote tekst te kunnen onderdrukken. Het is ook bij de wetenschappersinfobox niet meer werkzaam.
Er is een nieuwe mogelijkheid om in plaats van een kopje een grijze streep te zetten. Wellicht zinvol bij de weinigzeggende kop "Overig".
Een andere nieuwe mogelijkheid is om de teksten in de balken een kleur te geven, ook als ze normaliter blauw worden wegens aanklikbaarheid. Dat kan de leesbaarheid ten goede komen als de balk een wat donkerder kleur krijgt. Ik wil graag meningen hierover horen omdat het zo gemaakt kan worden dat de tekst altijd zwart wordt als er geen andere kleur wordt opgegeven. :-- LexTH overleg  30 jun 2009 02:27 (CEST)[reageer]
Bedankt voor je aanpassingen. Ik ben het eens dat het er beter door wordt. Ik heb nog twee dingen:
  • Kleur - De kleur van "Afbeelding gewenst" mag om mij wel een tikkeltje donker, want het is zo niet goed zichtbaar. Verder zou ik de grijze achtergrond van de balkjes graag in een andere kleur zien. Ik zou zeggen dat wanneer
    Lavender
    gebruikt wordt, dit in feite de zwarte tekst goed leesbaar maakt. Verder ben ik niet op de hoogte van alle religies, maar het lijkt me een vrij neutrale kleur.
  • Overig - Ik zou hier geen streep van maken in plaats van het woord, omdat dat ten koste gaat van het overzicht. De invulling moet hier ook nog gevonden worden.
Davin 30 jun 2009 19:16 (CEST)[reageer]
Kleuren aangepast volgens de suggestie van Davin. Alleen heb ik de kleurcode gegeven omdat niet alle browsers alle kleurennamen schijnen te kennen. Verder wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om naar mijn vraag hier te wijzen. -- LexTH overleg  30 jun 2009 20:00 (CEST)[reageer]

Aanvulling: orde en gemeenschap[brontekst bewerken]

Ik ben zo vrij geweest de kopjes Orde en Gemeenschap toe te voegen. De laatste heb ik nodig voor Broeder Roger en Alois Löser. Ecthelion3 (overleg) 4 aug 2015 13:25 (CEST)[reageer]